Всеки ден без коронавируса се поставяха по 5000 ваксини на

...
Всеки ден без коронавируса се поставяха по 5000 ваксини на
Коментари Харесай

Проф. Кантарджиев: Не давайте думата на доктори по филология

Всеки ден без ковид се поставяха по 5000 ваксини дневно. За нашето общество са рискови освен пандемиите, само че и епидемиите. Миналата година през късната пролет беше ликвидирана епидемията от морбили, имаше и висока детска смъртност. Това съобщи шефът на Националния център по заразни и паразитни заболявания Тодор Кантарджиев по време на конференция по отношение на отбелязването на Европейската имунизационна седмица.

" В Израел се оправиха с пандемията, тъй като 22 епидемиолози споделят с какво да се имунизира популацията и това се направи. Политиците оказват помощ, тъй като знаят какво е положително за хората. "

" Традицията по използването на ваксини в нашата страна е от 140 година Трябва да се гордеем като българи, че по време на болестта с едра шарка, имунизираме цялото население, с помощта на което през 1928 година не сме позволили зараза. Сега нещата са по-лесни, само че би трябвало да следваме образеца на тези преди нас. "

" Всяка година СЗО оповестява какви грипни вируси ще ни нападат и на тази база се предлагат избрани ваксини, разясни проф. Кантарджиев. "

" Не давайте думата на хора, които си вършат реклама на себе си. Следващите години може да имаме проблеми с имунизационния календар и имунизацията за сезонния грип. За да няма заглавия от вида на " Еди кой си лекар по лингвистика обори думите на Кантарджиев ", обърна се най-после Кантарджиев към публицистите.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР