Всеки ден 7500 души в света губят своя живот, ходейки

...
Всеки ден 7500 души в света губят своя живот, ходейки
Коментари Харесай

КНСБ: 92 са смъртните случаи при трудови злополуки за 2018 година

Всеки ден 7500 души в света губят своя живот, вървешком на работа. Смъртните случаи в България са намалели от 94 на 92 през предходната година, разгласи президентът на КНСБ Пламен Димитров, който дружно със стотици синдикалисти, работодатели и министъра на труда и обществената политика уважи паметта на починалите служащи пред постройката на КНСБ.

" Все отново на всеки четири дни един служащ в България умира ", уточни още Димитров, представен в известието. Той е припомнил, че вследствие на професионални болести и трудови злополуки в Европейски Съюз всяка година умират 200 000 души, като 52 на 100 от случаите са свързани с онкозаболявания.

КНСБ упорства втора година държавното управление да одобри ограничения за отбрана от канцерогенни мутагени на работните места у нас и да се одобряват нужните ограничения за отбрана на служащите от тази, явно убийствена болест, е припомнил Пламен Димитров.

По данни на Национален осигурителен институт трудовите злополуки в страната са колкото предходната година. Близо 2 млн. дни са изгубени за българската промишленост вследствие на това. Трудовите злополуки за 2018г. са 2914, а през 2017г. - 2911.

Най-много нарушавания има на наредбите за здравословен труд в строителството, търговията на дребно, ресторантьорството, и така нататък На второ място са нарушаванията на сигурността на работното съоръжение, а на трето - на нарушаване на нормите на хигиена, в това число премерване на факторите на работната среда, обезпечаване на персонални защитни средства, не се правят профилирани медицински прегледи на чиновниците и др.-->

По-късно са били раздадени премиите " Прометея ". Призове за безвредни условия на труд да получили столичната Финансово-стопанска гимназия, Национален замък на културата - НДК и Strabag.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР