Всеки дарява според възможностите си, затова не деля дарителите на

...
Всеки дарява според възможностите си, затова не деля дарителите на
Коментари Харесай

Румен Радев: Дарителството е осъзнат подход към проблемите на другите и развитието на обществото

Всеки подарява съгласно опциите си, по тази причина не разделям донорите на дребни и огромни. Дарителството не значи да дадеш финансови средства, а да имаш съзнателен метод към проблемите на другите и към развиването на цялото общество.

Това съобщи президентът Румен Радев при откриването на церемонията по връчването на четиринадесетите годишни награди "Най-голям корпоративен донор " за 2019 година, на която беше хазаин през днешния ден, оповестиха от прессекретариата на Президентството. Държавният глава напомни делото на родолюбивите благодетели от времето на Възраждането. „ Имането има смисъл, единствено когато го влагаш в строеж в работа на обществото. Мисълта за строеж, а не за обир е владеела мозъците на нашите видни общественици и държавници от това време “, сподели президентът.

Хладилна витрина с артикули в помощ на небогати проработи в Хасково

В приветствието си Румен Радев акцентира, че пораства дялът на непаричните дарения и хората подаряват от ден на ден свои движимости или труд. “Това да отделиш от личното си свободно време, сила, персонален комфорт, времето за фамилията, с цел да направиш по този начин, че другите да живеят по-добре, е доста скъпо “, добави президентът като открои дълбокия смисъл в устойчивостта на дарителството. Според президента би трябвало да се търсят такива форми на дарителство, в които вложените време, средства и сила да се усилват неведнъж с времето.

Като най-устойчива и перспективна дарителска самодейност за едно общество президентът дефинира науката и образованието. По думите му ние имаме потребност от образовани хора, тъй като образованият човек мъчно се поддава на лъжи и на популистки внушения, мисли сериозно, търси проблемите в обществото и най-хубавите способи за разрешаването им.

Дарители помогнаха на потърпевшите фамилии в Момчиловци

Президентът връчи премията в категория „ Личност, съдействала за развиване на дарителството в България “. Носители на наградата са Нели и Робърт Гипсън, едни от най-големите донори в региона на образованието у нас. “Тяхната история е ослепителен образец за „ заразната “ мощ на положителното и за това, че силата на дарителството опустошава всевъзможни граници. Убеден съм, че няма премия, която да се мери с възприятието за вътрешно задоволство от това, че даваш крила на гения, упоритостта и фантазиите на хиляди младежи “, съобщи държаният глава.

"Българската Коледа " събра близо 2 млн. лв.

Конкурсът на Българския дарителски конгрес отличава фирмите в страната, които осъществят публично значими дела и влагат средства, време и непринуден труд на чиновниците си. Наградите “Най-голям корпоративен донор “ се връчват в още четири страни от Централна и Източна Европа и предизвикват налагането на стандарти за отговорно, дейно и транспарантно корпоративно дарителство.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР