Всеки да си знае мястото - така в ефитра на

...
Всеки да си знае мястото - така в ефитра на
Коментари Харесай

Кристиан Вигенин скочи на ДБ: Всеки да си знае мястото

Всеки да си знае мястото - по този начин в ефитра на бтв зам.-председателят на Народното събрание и народен представител от се обърна към. И добави, че " на който не му изнася ", имало още партии в Народното събрание.

За разлика от Демократична България, ние в никакъв случай не сме били в ръководство с ГЕРБ, продължи той, визирайки очевидно историята на изчезналия Реформаторски блок.

" Кои са те, че да ни слагат условия ", попита Вигенин, като посочи, че " " е по-малка групировка от и че по няколко основни външнополитически тематики Демократична България гласувала дружно с ГЕРБ.

" Не знам за какво Демократична България са си присвоили правото да дават оценки на останалите политически партии от позицията на шеста политическа мощ ", съобщи Вигенин.

Вигенин уточни, че съгласно него нямало потребност измененията в Изборния кодекс за хартиената бюлетина да минават на равнище " комисия " на второ четене в едно съвещание.

Ние сме " за " връщане на хартиената бюлетина редом с машинния избор, само че да има гаранции за почтеност, уточни той. Какви са те - без тъмна стаичка, а с паравани, с цел да не може да се снимат бюлетини скрито, както и видеонаблюдение. Честността на изборите не се подсигурява от Обществения съвет към ЦИК, а от наблюдаващите на партиите в секционните изборни комисии (СИК). Колегите от Демократична България да се концентрират върху това да имат задоволително способени членове в СИК, наблюдаващи, посъветва Вигенин.

" Всички останали 26 страни-членки на Европейски Съюз са немодерни, недемократични, защото не гласоподават електронно ", сподели още Вигенин, без да обръща внимание на естонския опит. " Не сме срещу машинния избор, а сме " за " правото на избор ", добави той. И отхвърли, че не желали хартия, тъй като с нея имат по-силни резултати.
 

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР