Всеки да си подреди къщичката и Европа сама ще ви

...
Всеки да си подреди къщичката и Европа сама ще ви
Коментари Харесай

Борисов в Босна и Херцеговина: Подредете си къщичката и Европа сама ще ви поиска

Всеки да си подреди къщичката и Европа сама ще ви изиска, този съвет даде министър председателят Бойко Борисов на председателстващия Съвета на министрите на Босна и Херцеговина Денис Звиздич при днешното си посещаване в Сараево.

Като сполучливи образци в посока участие в Европейски Съюз и НАТО Борисов даде двустранните контракти сред България и Гърция и България и Македония. " Политическите елити би трябвало да си затворят споровете, с цел да си отворят пътя към Европа и НАТО ", сподели още той.

По време на диалога си със Звиздич българският министър председател уточни, че страните от Западните Балкани би трябвало да продължат вложенията в автомагистрали, жп линии и цифрова съгласуваност, които ще привлекат бизнеса.

" Като си вдигнете брутния вътрешен артикул, Европа сама ще ви пожелае ", заключи Бойко Борисов. Денис Звиздич от своя страна разгласи, че след изборите през октомври Босна и Херцеговина ще подаде кандидатура за участие в Европейски Съюз и чака в идващите няколко месеца да бъде задействана и пътната карта за НАТО.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР