Всеки да разкрие как е гласувал за председател СОС, тестове

...
Всеки да разкрие как е гласувал за председател СОС, тестове
Коментари Харесай

Контрера иска: Всеки да разкрие как е гласувал за шеф на СОС, тестове за наркотици и фиксирани доход

Всеки да разкрие по какъв начин е дал своя вот за ръководител СОС, проби за опиати и закрепени приходи на съветниците. Така е почтено по отношение на гласоподавателите, които бяха подложени на невиждан тормоз в тази акция. Това предлага общинският консултант в Столичния общински съвет от Вътрешна македонска революционна организация Карлос Контрера в навечерието на първата сесия, която ще се състои на следващия ден – 13 ноември.

В миналите два мандата Вътрешна македонска революционна организация - Българско национално придвижване постоянно е заявила с кого ще работи и по какъв начин ще се работи. Ето за какво моето предложение е де юре изборът да е скришен, с цел да се съблюдава Правилникът, само че де факто всички общински съветници да покажем по какъв начин гласуваме и кого посочваме да бъде пръв измежду равни, избирайки ръководител на СОС. Нали приказваме за транспарантно ръководство - ето го първият тест, ето я първата опция да потвърдим, че всичко се случва пред очите на гласоподавателите, дава предложение Контрера.

Той предлага и промяна в правилника на Столичния общински съвет във връзка с заплащането на съветниците. Идеята на Карлос Контрера е заплатата да се сведе до минимална работна, само че и присъединяване в бордовете на общински компании също да е лимитирано като възнаграждение в тези граници. Аргументите за това са ясни - във времена на рецесия би трябвало да се пести.

Контрера повдига и една много коментирана в обществото тематика:

Смятам за извънредно нужно да се вкара задължението общинските съветници да бъдат тествани за приложимост на опиати преди всяко съвещание на СОС. Не за друго - държанието на някои хора е до толкоз необичайно, че буди основателни подозрения за корист със неразрешени от закона субстанции, безапелационен е общинският консултант.

Той желае и Правилникът на СОС да регламентира наказания за кметове, които не се явяват на съвещания, не дават отговор на питания и се крият от общинския съвет, с което пречат на контрола.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР