Всеки чужденец, подписал договор с руската армия, ще може да

...
Всеки чужденец, подписал договор с руската армия, ще може да
Коментари Харесай

Путин дава гражданство на чужденци, които се бият за Русия

Всеки чужденец, подписал контракт с съветската войска, ще може да получи съветско поданство.

Указът за това към този момент е подписан от президента Владимир Путин, откакто 2022 той издаде различен декрет, с който чужденците получиха правото да служат в съветската войска наедно с руснаците.

Условието за приемане на поданство до момента обаче беше да се се включат в редовете на армията за минимум три години.

Според документа, освен чужденците, само че и техните фамилии, ще могат да получат съветско поданство, до момента в който продължава " специфичната военна интервенция ", както Русия назовава войната в Украйна.

През септември 2022 година Русия активизира 300 000 души, които да бъдат изпратени на фронта в Украйна и макар че на два пъти Путин разгласи, че няма потребност от нова готовност, набирането на задгранични бойци очевидно ще бъде употребявано тъкмо за тази цел.

През септември английското военно министерство уточни в собствен отчет, че Русия се пробва да притегли задгранични бойци, с цел да не се постанова да афишира наложителна готовност преди президентските избори, които ще се проведат на 17 март.

В отчета бяха упоменати разгласи за набиране на доброволци, ориентирани към поданици на Армения и Казахстан.

Освен към 6 млн. мигранти от страни в Централна Азия обаче съветската войска разчита и на страни като Непал и Куба, където през последните месеци бяха разкрити цели групи, набиращи мъже за бойното поле в Украйна.

Москва не разгласява публични данни за чужденците, сражаващи се на нейна страна, само че има информация за кубинци, които вземат участие в подмяна на огромни бонуси, и трима африканци, вербувани от частната наемническа войска " Вагнер ".

В същото време украинските управляващи считат, че е единствено въпрос на време да се стигне до цялостна готовност на съветската войска и че това може да се случи след президентския избор.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР