Всеки човек трябва да усети, че заедно трябва да преодолеем

...
Всеки човек трябва да усети, че заедно трябва да преодолеем
Коментари Харесай

Борисов: Трябва заедно да преодолеем това чудо гадно

 Всеки човек би трябвало да усети, че дружно би трябвало да преодолеем това знамение гадно. Това сподели министър председателят във връзка Ковид-19. Борисов дружно със земеделския министър посети огромна кравеферма, която усвоява средства по европейска стратегия, съобщи " Фокус ".

Той още веднъж е на обиколка из страната, през днешния ден се среща с представители от земеделския отрасъл.  С него са още финансовият министър и зам.-министърът на районното развиване и благоустройството. 

Танева означи, че по нова европейска стратегия за телета за угояване се получават по 150 лв. на теле. " Следи отварянето на приема и готви документи ", посъветва тя притежателят на фермата.

" Толкова доста ограничения сега има ", означи Борисов.

Министър Ананиев похвали Танева за положителната организация на разпределението на евросредствата по европейските стратегии.

Борисов съобщи, че на фона на международната коронавирус конюнктура обстановката в страната е под надзор.

" Близо 30 000 фермери към този момент са получили средства по изключителната мярка за компенсиране на вредите в резултат на пандемията от ковид. 70 милиона лв. са изплатени на хората по програмата ", уточни министър председателят.

" Над половин милиард сме дали на фамилиите поради коронавирус. Бяхме във времена на финансова дисциплинираност, само че в този момент като виждам - брутният вътрешен артикул на Съединени американски щати на минус 16%, ние влагаме всичко, което може - по оперативните стратегии. Много бързо отпуснатите пари би трябвало да стигнат до фамилиите. Всеки човек би трябвало да усети, че дружно би трябвало да преодолеем това знамение гадно ", съобщи той.

" Всичките ограничения са ориентирани към хората и бизнеса ", означи Ананиев.

Борисов се пошегува, че с министър Танева са с идентични " екипи " - в жълто. " Ама не сме се разбирали ", означи той и отговори на мненията за облеклата, които носи: " Ходел съм с едни и същи облекла. Аз си имам три обичани ризи дънкови и си ги променям. Бяха написали, че заедно съм с една съща риза или пускаме остарели фотоси. Аз имам три ризи и си ги променям, тъй като са ми комфортни - меки, памучни. Обикновени ризки ".

Поехме ангажимент в интервала на пандемията към всички аграрни производители и животновъди и в този момент има толкоз доста ограничения, каза  Борисов.

" Подред карах сътрудниците от Европа, с цел да ни поддържат, тъй като в този момент отиваме на Съвет на Европейския съюз в Люксембург за новия програмен интервал “, уточни Борисов.

" Поехме ангажимент в интервала на пандемията към всички аграрни производители и животновъди – малини, ягоди, къпини, овце, кози и биволи. Министър от през вчерашния ден споделя, че 106 млн. са отишли за подкрепяне на селското стопанство. Толкова доста ограничения има сега “, съобщи той.

Министър уточни: " Това е съвет на министрите, на който Германското председателство ни е дали задачата да реализираме отчасти общ метод. Това ще е на процедура позицията на Съвета за обща регулация за новия програмен интервал. Това е извънредно значимо и се надявам да реализираме отбрана на нашите тези.

Трябва да се направи всичко допустимо за омекотен режим за водни кладенци, с цел да могат хората да си избият сонда, да си напояват и да си гледат и животните, съобщи министър председателят по време на инспекции във ферми на животновъди. 

се обърна към министър Танева с думите: " В петък с би трябвало да съберете всички специалисти и експерти в региона на околната среда и вършиме допустимо най-облекчения режим, с цел да може хората да си избият сонда и да имат вода, с цел да си напояват и да си гледат и животните “.

По тематиката министър уточни: " Остана от срещата с браншовите организации тематиката за ограничението на режима за прилагане и построяването на кладенци. В четвъртък имаме експертна среща. Трябва да завършваме и този ангажимент “, сподели още тя.

По думите ѝ тази година 7 области в Източна България имат спад в добива на пшеница с над 30% поради рецесията и безводието. " Всички останки от другите ограничения за поддръжка ще ги предоставим, с цел да подкрепим регионите, където има проблем с добива “, добави Танева.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР