Всеки човек може да се откаже от предлаганата му медицинска

...
Всеки човек може да се откаже от предлаганата му медицинска
Коментари Харесай

Ще бъде ли задължителна ваксината срещу коронавирус?

Всеки човек може да се откаже от предлаганата му здравна помощ, само че задължителността на някои имунизации е изключение, защото преследва целите на публичното здраве. Това написа Жан-Ив Но, публицист и лекар по медицина за френското издание Slate.fr.
В сегашната конюнктура би трябвало да се планува възникването на новото противостояние сред персоналната независимост и изпълнителната власт, постановат физическа насила в името на публичното здраве. Как да се наложи, на благосклонност или принудително, бъдещата ваксина против Covid-19?
По данни на анкета на френския институт за публично мнение, извършена в края на март 2020 година 26% от французите не желаят да се имунизират против ковид . Процентът на отводите е максимален при хората сред 26-39 години (39%). Около една трета от чиновниците и служащите също биха отказали имунизация.Отговорите показват всеобщото и възходящо съмнение към имунизациите.
Подобно събитие към този момент докара до на практика резултати - нова поява на морбили във Франция и други европейски страни. Когато задачата за премахване на морбили беше съвсем реализирана, отслабването на имунизациите на децата в дребна възраст докара до растеж на заболеваемостта. Това докара до въвеждането на нова система и условие на задължителността  на някои ваксини за деца до 18 месеца.
Мярката докара до сериозна дискусия от страна на по-големите или по-малките съперници на имунизирането, както и поради евентуалните последствия от някои ваксини.Имайки поради тези обстоятелства не е мъчно да си представим,че изпълнителната власт може да направи новата ваксина против ковид наложителна и да я добави към 11-те ваксини за деца до 18-месечна възраст, както и това, че тя ще обхване цялото население, в това число и най-възрастните хора.Тогава следва да се напомни, че всеки човек има право да откаже предлаганата му здравна помощ (в името на уважението към персоналния живот и физическата неприкосновеност), само че задължителността на някои ваксини е едно от изключенията, защото тя преследва задачите на публичното опазване на здравето.
  " Как ще се съвместят тази задължителност и кардиналните отводи, изказани от над една четвърт от французите? Ще ги вкарват в пандиза или ще ги глобяват? Ще се залага на страховете, провокирани от пандемията, на опасения, способни да противодействат на антиваксиналните акции? Кой тогава ще бъде водач в мненията? ", пита френският публицист.
Един от тях към този момент е необятно прочут и изрази своите парадоксални убеждения - професор Дидие Раул, експерт по микробилогия. В началото на май в.  Paris Match попита Дидие Раул работят ли неговите екипи в инфекциозното поделение на  IHU Méditerranée над създаването на ваксина.
" Съвсем не. Ваксините не постоянно са вярното решение. Да се откри ваксина от болест, която не е имунизираща... е идиотска задача. Почти  30 милиарда $ бяха изхарчени за ваксина против ХИВ, вижте резултата! Това не е лабораторна война, а интелектуална. Когато не знаем по какъв начин да се оправим с инфекциозно заболяване, ние го бием с ваксина! Вече е мъчно да се направи ваксина против грип, какво остава за нов вирус... Честно казано, вероятността от това, че имунизацията против новата болест ще стане инструмент за публично опазване на здравето, клони към нула. Може би ни чакат изненади, само че аз съм песимистичен. ", изясни Раул.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР