Всеки човек, който обича своята професия и обича страната си,

...
Всеки човек, който обича своята професия и обича страната си,
Коментари Харесай

Млад автор събра в книга 30 личности, които променят България


Всеки човек, който обича своята специалност и обича страната си, се стреми да промени средата към себе си. Такива хора са лекари, учители или публицисти, хората, които месят хляба ни, или се грижат за другите. Техните думи и дейности заразяват другите с образеца си.

Един млад създател събра 30 такива персони в книга. Там е и рубриката " Спасените " на Кристина Газиева. Правенето на положително не би трябвало да бъде самоцел, а нещо, което да носи вътрешно задоволство. Тихо, ненатрапчиво и без его. Младият публицист и редактор Даниел Пенев показва своя метод да трансформира посредством историите на героите, за които споделя. Събира ги във втората част на книгата " Хората, които трансформират България ".

" Когато пишех книгата, аз това, което търсех, е хората да оставят света по-добър, в сравнение с да са го намерили. Всеки от нас има отговорност да оказва помощ, да дава, да учи, да гради и най-малкото, в случай че не може да реши някакъв проблем или няма ресурса да гради, най-малко да не разрушава и да не пречи “, изясни Даниел Пенев.

Журналистът на bTV Кристина Газиева е една от 30-те, приели да вземат участие в книгата. С рубриките " Спасените " и " Влизаме в час ", част от предаването " 120 минути ", от време на време съумява да промени както живота на героите си, по този начин и този на феновете.

" Мисля си, че по-скоро хората, за които описвам в поредицата " Спасените ", са основните герои, които трансформират България. Разказваме за хора и от чужбина, и от страната. Ето в този момент се сещам за лекарите от Плевен, които съумяха да спасят онкоболна жена и бебето й. Сещам се за лекарите, които съумяха да разделят сиамски близнаци в Турция. На пръв взор тези истории наподобяват доста невероятни и нереални, а в действителност се случват в действителния живот и си мисля, че те дават вяра на всеки един от феновете, който гледа тези истории, а точно, че спасението и вярата постоянно дебнат отнякъде ", сподели Кристина Газиева.


Тази година една покруса раздруса света. Войната в Украйна взе хиляди почтени жертви. Някои от хората съумяха да избягат в първите дни. Други останаха на фронта, а трети, като артиста и продуцент Александър Алексиев отидоха да оказват помощ на търсещите избавление.

" Когато пътувахме имахме съответни хора, за които знаехме, че ще пътуват към България и на срещите с тях ти се запознаваш с един човек, който се разделя със своя обичан, и не се знае за какъв брой време ще бъде тази разлъка. Това, може би, беше най-разтърсващото и продължава да бъде към момента в моите мемоари. Знаете ли какво значи спокоен ден за тях – значи ден, в който не са били бомбардирани, само че са видели ракетите, които летят. Бомба не е паднала през днешния ден, просто летят ракети. Един спокоен ден ", описа Александър Алексиев.

Казва, че обществената тематика в киното го въодушевява и, че това е неговият метод да покаже света.

" Твърдя и ще не преставам да настоявам, че изкуството може да избавя човешки животи, може да трансформира ориси, може да трансформира хората към по-добро и да ги избави, без значение дали подтекстът е взаимозависимост, принуждение, обществени проблеми. Това са тематики, които мен ме вълнуват, които ме интересуват и знам, че могат да бъдат потребни за хората, като цяло " “, добави Александър Алексиев.


Да казваш, Да действаш, Да помагаш - това са трите правилото, въз основа на които всеки един от героите в книгата трансформира сегашното.

" Награда за мен е, че тези истории имат отзив и се запомнят от хората. Много постоянно хора се свързват с мен. Искат връзка с героите, за които описвам и да си бъдат взаимно потребни. А каква по-голяма премия от това да бъдеш потребен на индивида до теб? ", означи Кристина Газиева.

Хората, които носят напредъка, са във всички сфери. Не е наложително да са обществени персони, с цел да стимулират и да дават добър образец. Достатъчно е да имат предпочитание и да имат вяра в идеите, посредством които оказват помощ на останалите.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР