Всеки човек иска да притежава поне едно красиво цвете в

...
Всеки човек иска да притежава поне едно красиво цвете в
Коментари Харесай

Лаветрата е най-подходящото цвете за вилата ни

Всеки човек желае да има най-малко едно красиво цвете в дома си, а в случай че има градина - най-малко малко обособено цветно кътче, което да я направи още по-уютна и приветлива.

Когато става въпрос за вила обаче, няма по какъв начин да не стане въпрос и за градината към нея - нормално в действителност се обръща огромно внимание на външния ѝ тип, написа

Вилата се употребява единствено за избран интервал от време през обособените сезони, тъй че не можем да се грижим прекомерно постоянно за градината там. Как тогава да я поддържаме красива?

С вярно подбраните растения и задоволително осведоменост за развъждането им, сигурно това ще ви се стори доста лесна задача.

Днес ви представяме точното цвете, което би оживяло във вашата вила даже да не му обръщате толкоз доста внимание. А също така е и доста красиво. На вашето внимание - Лаветра.

В идващите редове ще откриете и някои потребни препоръки за вярното му развъждане и желания.

Как да се грижим за лаветрата?

На първо място би трябвало да знаете, че лаветрата не обича да бъде пресаждана, тъй че е целесъобразно да посадите семената на мястото, на което ще я отглеждате за непрекъснато.

В началото е възможно да употребявате дребна саксия, само че цветето би трябвало да се посади наложително преди корените да са се посочили.

Засяването може да се реализира още след последните негативни температури чак до началото на месец юни.

Ако температурите са към 20 градуса, се чака покълване още през първата седмица, а през първия месец ще се радвате и на появили се цветове. Лаветрата цъфти в продължение на 3 месеца, като това ни е показано и от наименованието на цветето, когато не е преведено - trimestris.

Важно е да отбележим, че несъмнено цветето обича слънцето и топлите региони. Доста постоянно срещана е в Гърция да вземем за пример. Слънчевата светлина е може би и единственото условие за хубав разцвет и цветове.

Вирее във всякаква почва и даже не е наложително да я обогатявате в допълнение с торове, въпреки че това несъмнено ще даде своите позитивни резултати.

За ваше благополучие ще ви кажем, че лаветрата е и сухоустойчива и може да издържи дълго време без поливане, тъй че е доста подобаваща за вилата ви. Но отново ще споменем, че даже и минималните грижи се отразяват чудесно на цветовете. Старайте се да напоявате най-много през най-горещите интервали от годината.

Ако имате време можете да почиствате и прецъфтелите цветчета, като това ще подтиква появяването на нови, въпреки че още веднъж не е наложително.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР