Всеки човек има свой собствен ритъм на живот и навици.

...
Всеки човек има свой собствен ритъм на живот и навици.
Коментари Харесай

Този важен симптом издава проблем с черния дроб

Всеки човек има собствен личен темп на живот и привички. И в случай че за някои сънят денем е нещо обикновено, то за други непреодолимото предпочитание за отмора денем може да бъде рисков признак.

Според лекарите хроничната унесеност е вероятен признак на чернодробно заболяване.

Кога навикът да спим доста е рисков признак?
 4 храни в борбата с омазнения черен дроб 4 храни в борбата с омазнения черен дроб
Затлъстяването на черния дроб, известно като стеатоза, може да засегне доста области на тялото. Токсините в черния дроб водят до доста...

Сънливостта денем и безсънието през нощта могат да демонстрират проблеми с черния дроб.

Това е добре известният астеновегетативен синдром, който протича със уязвимост, заспалост, отмалялост. Придружаващи фактори като пожълтяване на кожата и бялото на очите, постоянно гадене, повръщане и тежест в десния хипохондриум удостоверяват подозренията за чернодробен проблем.

Ако проявявате най-малко един от горните признаци, тогава би трябвало неотложно да потърсите съвет от хепатолог.

Как да поддържаме здравето на черния дроб без медикаменти?

Според специалисти, с цел да се понижат рисковете от развиване на чернодробни патологии, човек би трябвало да се храни вярно и да води здравословен метод на живот. Пресните плодове, зеленчуци и риба сигурно би трябвало да участват в менюто ви. Добре би било да заложите на средиземноморската диета като основа за хранене.
 Пречистете черния си дроб с тези отвари от националната медицина Пречистете черния си дроб с тези отвари от националната медицина
Почистването на черния дроб с лечебни билки се смята за най-хубавия способ за грижа и лекуване на черния дроб. Като цяло билките, които прочие..

Основната цел е придобиването на здравословни хранителни привички. Единствено посредством уравновесена диета може да се усъвършенства общото здравословно положение.

Храни, които да включите в диетата

Включете пресни плодове, зеленчуци, ядки, бобови и пълнозърнести храни, както и птици и морски блага в менюто си.

Яжте повече млечни и ферментирали млечни артикули с ниско наличие на мазнини. Задължително е те да не съдържат захар, аромати и пълнители.

Освен това би трябвало да консумирате огромно количество негазирана вода всеки ден. Любителите на чая и кафето могат да продължат да се любуват на обичаните си питиета, само че без да прибавят захар към тях.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР