Всеки човек има право да бъде щастлив и да живее

...
Всеки човек има право да бъде щастлив и да живее
Коментари Харесай

  Топ 6 ужасни неща, които можете да правите законно в някои страни  


Всеки човек има право да бъде благополучен и да живее за своето наслаждение – в границите на закона, несъмнено. В някои страни законите разрешават неща, за които елементарният европеец даже не би си помислил.

7. Употреба на всевъзможни опиати

От 1 юли 2001 година в цяла Португалия е в действие закон, декриминализиращ всички типове опиати, в това число кокаин и хероин. Според новото законодателство е имало „ декриминализация “, а не „ заверка “ на опиатите.

По този метод, според закона, притежанието на опиати за персонална приложимост и действителната приложимост на опиати към момента са неразрешени, само че нарушаването на тези забрани се смята за чисто административно и е извадено от обсега на наказателното право. Контрабандата към момента е включена в листата на престъпните закононарушения.

В предишното наркоманията в тази страна беше огромен проблем: всеки стотен беше на тежки опиати като хероин. В рамките на четири години от декриминализацията на опиатите, смъртните случаи от предозиране понижиха с 90%, а процентът на инфектираните с ХИВ понижа.

6. Да имате бързострелна картечница

В Съединени американски щати е законно притежаването на автоматизирани оръжия - това не е загадка или вест. Но не всеки знае, че в тази страна е изцяло законно да се купи даже многоцевна скоростна картечница. Такова оръжие със скорост на пукотевица до 6000 изстрела в минута е способно да покоси повече от един противников отряд.

Благодарение на малка врата в Закона за отбрана на притежателите на огнестрелни оръжия от 1986 година, американски жител може да закупи такива оръжия за всеобщо заличаване, с цел да отбрани личния си дом. За да направи това, той се нуждае от втори клас лиценз.

Такива картечници са доста скъпи и не е елементарно да ги намерите, само че в случай че имате време и предпочитание, е изцяло допустимо да оборудвате крепостта си с такива оръжия.

5. Да карате танк

От техническа позиция Обединеното кралство Англия и Ирландия не е единственото място, където жителите имат право да ръководят танк. В доста страни има места, където против пари ще ви разкарат с бронирана кола. Във Англия и Ирландия обаче можете елементарно да карате танк по улиците - да вземем за пример да отидете на пътя до супермаркета за хранителни артикули или да вземете децата от учебно заведение. Просто би трябвало да свалите оръдието и да поставите гумени протектори на колелата.

След като условията са изпълнени, можете да карате на всички места. И някои хора се възползват от тази опция. Например ирландецът Шейн Алън (на снимката), който държи своя Scorpion CVRT в личния си гараж и го кара до магазина. А негов другар изискал да наеме танка за сватбата.

4. Да се омъжите се за куче

В Индия можете да се ожените освен за куче, само че и за всяко животно, дърво и даже плод, който харесвате. Просто кучетата са най-популярни.

Един мъж от Ню Делхи сподели, че е обесил две кучета, до момента в който е бил напушен като младеж и след това се неподвижен. За да изкупи детската си свирепост, той, по съвет на астролог, взема решение да се ожени за куче. Семейството на мъжа му помогнало да откри красива опашата младоженка.

Сключването на брак с дървета в Индия е доста постоянно срещана процедура, която ви разрешава да заобиколите закона, който не разрешава на по-малкия брат да се ожени преди по-възрастен.

3. Да си инжектирате дрога под наблюдението на доктор

Във Ванкувър, Канада, има държавна организация, където наркозависимите могат безусловно законно да си инжектират доза дрога под наблюдението на лекари. Разбира се, би трябвало да си донесете своя. Името и семейството може да са измислени. В постройката има 12 кабини, всяка със стерилна спринцовка и чиста игла.

Медицинският личен състав ще ви помогне да намерите вената, в случай че е належащо. Основно чиновниците се грижат посетителят да не почине от свръхдоза. Някои наркомани идват тук по два-три пъти дневно.

Програмата започва преди няколко десетилетия, когато Ванкувър имаше най-голям % на ХИВ измежду развитите страни. Сега, съгласно медиите, обстановката се е подобрила.

2. Инсталирайте огнехвъргачка на автомобила

През 2001 година Южна Африка позволи потреблението на коренно устройство срещу кражба - Blaster. Това е огнехвъргачка с дължина на изхвърляне на пламъка до 20 метра, предопределена особено за монтаж върху автомобил.

1. Да продадете бъбрека си

Иран позволява търговията с човешки бъбреци. Хората, които желаят да продадат органа си, залепват плакати по улиците. Обикновено в обявите показват кръвната група и телефонния номер. Някои хора подхождат към рекламата по-креативно – употребяват ярки, привличащи вниманието цветове. Други цитират резултати от проучвания, показващи, че бъбрекът е в положително положение.

Търговията с органи в Европа е доста двусмислена, само че в Иран мнозина считат, че тя се е трансформирала в избавление за здравната система. Легалният пазар за човешки бъбреци удължава живота на тези, които се нуждаят от трансплантация, защото към този момент не им се постанова да чакат няколко години за донор.

из. Глас бг


Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР