Всеки човек има нужда от любов. Понякога обаче връзките се

Всеки човек има нужда от любов. Понякога обаче връзките се ...

5 въпроса, които да си зададете, преди да се върнете при бившия.


Всеки човек има нужда от любов. Понякога обаче връзките се разпадат. По някаква причина решаваме, че трябва да прекратим отношенията с партньора си, но след това започват да се прокрадват въпроси – дали направих грешка, дали все още го обичам, защо да не опитаме отново, той ще се промени. Всички тези терзания ни карат да се замисляме дали не е по-добре да се съберем отново с бившия.

За да разберете дали е добра идея да се върнете при бившия, отговорете си на следните 5 въпроса.

1. Какво мислят близките и приятелите ми за бившия ми?

Хората, които ви подкрепят и обичат със сигурност имат мнение за бившия ви. Те ви обичат без значение дали ще сте с него или не. Като странични наблюдатели се предполага, че не гледат на него с розови очила, с които вие вероятно го гледате. Затова се допитайте до тях. Поискайте мнението им за бившия ви и се опитайте да го приемете обективно без съпротивления. Близките ви могат да ви помогнат да прецените по-трезво дали идеята за повторно събиране с предишна любов е добра.

2. Сигурни ли сте, че не сте просто свикнали с бившия си?

Повечето от вас познават бившите си половинки като дланта на ръката си. Знаят какво харесват, какво мразят, помнят колко са се обичали някога и какво са си казвали в различни моменти от живота. Вероятно и бившият ви знае и мисли тези неща за вас. Няма как да не се почувствате носталгично. Това е нормално.

Но е важно да си отговорите на въпроса дали просто не сте свикнали с присъствието на този човек в живота ви или наистина го обичате. Винаги ще има моменти, в които се чувствате сякаш сте направили правилния избор и такива, които да ви карат да мислите противното.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

 
По публикацията работи: Михаела Лазарова

Източник: dnes.bg