Всеки човек има лоши дни, в които сякаш нищо не

...
Всеки човек има лоши дни, в които сякаш нищо не
Коментари Харесай

Наръчник: как да оправиш кофти ден в 6 лесни стъпки

Всеки човек има неприятни дни, в които като че ли нищо не му върви. Дали ще е пропуснат чадър в най-голямата стихия, която си виждала, изгубена обеца, пропуснат работен ангажимент или просто скапано въодушевление, от време на време отрицателните страсти се струпват прекомерно елементарно и отхвърлят да пропуснат слънчева светлина до теб.

Не бързай при най-леката горест да се опитваш да ги гониш. Неприятните страсти са част от човешкото прекарване, тъй че първо изживей, каквото би трябвало да изживееш. Но в случай че усещаш, че си заседнала в блатото, оплетена от едни и същи мрачни мисли, е време да прекъснеш цикъла.

Ето няколко трика, с които да внесеш малко наслада и успокоение и в най-неприятните дни.

Опитайте смехотерапия

Смехът може да успокои цялото напрежение, което чувствате и да усъвършенства настроението ви в дълготраен проект. Заложете на занимателен филм или предаване, посетете комеди клуб или пък просто се посмейте на живота си, тъй като е значимо да не приемате всичко на съществено.

 въодушевление есен Pexels

Променете храненето си

Обикновено при кофти ден постоянно прибягваме към нещо сладичко. Храните, които в действителност ще ни успокоят и заредят с положително въодушевление са тези богати на витамин Д и омега3.

Ограничете времето пред екран

Ограничаването на времето пред екрана и в обществените мрежи ще помогне на психологичното ви здраве и ще понижи равнищата на стрес и горест. Вместо това може да се разноските, вижте се с другар или медитирайте.

Движете се повече

Независимо дали ще упражнявате или ще отидете на разходка, придвижването ще ви енергизира и ще понижи равнищата на стрес и паника, които са се събрали денем.

 въодушевление есен iStock

Сутрешна разходка

Сутрешната разходка е добра превантивна мярка за неприятните дни. Тя е извънредно потребна за възстановяване на паметта и концентрацията, защото мозъка се насища с доста О2.

Планирайте пътешестване

Понякога малко бягство от всекидневието доста усъвършенства настроението ни. Затова, в случай че неприятните дни станат прекалено много е време за презареждане на батериите и къса отмора.

 въодушевление есен Pexels

Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР