Всеки четвърти няма пари за топъл дом32% живеят в риск

...
Всеки четвърти няма пари за топъл дом32% живеят в риск
Коментари Харесай

Българите са най-недоволни от живота си

Всеки четвърти няма пари за топъл дом
32% живеят в риск от беднотия

Българите са най-недоволни от живота си измежду останалите поданици на страните от Европейски Съюз, демонстрира ново издание на Евростат с основни индикатори за страните членки. Средно за страните от Европейски Съюз хората правят оценка живота си със 7,1 от скалата от 1 до 10. А българите дават оценка за живота си 5,6. Най-висока оценка дават жителите на Австрия (7,9), а по-късно са Полша, Румъния и Финландия (всички по 7,7).

Причината за ниската оценка на живота в България е бедността на хората. Средно за страните от Европейски Съюз единствено 9,3% от хората не могат да си разрешат да отопляват дома си задоволително. А в България 22,5% от хората нямат задоволително пари за топъл дом през зимата. Освен това в страната ни 18,7% от хората изпитват тежки материални ограничения, при приблизително равнище за страните от Европейски Съюз от 6,7 на 100. Само в Румъния делът на хората с тежки материални ограничения е по-голям - 24,3%, демонстрират данните на Евростат.

България е на последно място измежду страните от Европейски Съюз по наличен приход на семействата. В България разполагаемият приход на семействата е два пъти по-малък от междинното равнище в страните от Европейски Съюз, даже като се вземе поради равнището на цените в страната.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР