Всеки четвърти хотелиер (24,6%) в България смята временно да преустанови

...
Всеки четвърти хотелиер (24,6%) в България смята временно да преустанови
Коментари Харесай

Всеки четвърти хотелиер у нас планира временно затваряне

Всеки четвърти хотелиер (24,6%) в България счита краткотрайно да прекрати активността си, сочат данните от месечното анкетно изследване измежду шефовете на местата за настаняване по време на епидемиологичната конюнктура в страната, направено през октомври от Националният статистически институт (НСИ).

По отношение на бъдещата си интензивност в кратковременен проект през септември 35,1% от ръководителите считат да продължат с актуалната си активност въпреки и с понижен размер, 34,6% от тях считат да продължат да работят, 24,6% плануват краткотрайно да преустановят активността си, а 4,2% предвиждат да я прекратят.

52,2% от интервюираните считат да предложат на своите клиенти различен интервал за потребление на направените резервации, 62,4% имат желание да понижат цената на пакет услуги, а 47,0% - на нощувката.

По отношение на наетия личен състав през последния месец анкетата записва нарастване на ръководителите, подхванали главните ограничения: „ освобождаване/съкращаване “, „ заплатен отпуск “, „ прекосяване на ненапълно работно време “ и „ неплатен отпуск “. Същевременно местата за настаняване, които са се възползвали от държавните ограничения за подкрепяне на 53.2% от шефовете регистрират понижение в приходите от активността си през септември тази година по отношение на предходния месец, до момента в който 36.9% показват, че няма смяна.

В кратковременен проект (през идващия един месец) 46.1% от мениджърите предвиждат, че ще могат да обслужат „ до 50% “ от разноските за активността със лични средства, 33.2% от тях - „ до 100% “, а 20.1% от интервюираните показват, че няма да могат да се оправят сами.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР