Всеки бизнес трябва да може да търгува през фейсбук, а

...
Всеки бизнес трябва да може да търгува през фейсбук, а
Коментари Харесай

Какъв ще е светът в идните десет години според Марк Зукърбърг

Всеки бизнес би трябвало да може да търгува през фейсбук, а обществената мрежа да построява по-малки и сплотени общности всред потребителите си.

Това са част от задачите на Марк Зукърбърг за идващите 10 години. По традиция основателят на компанията си поставяше предизвикателство за всяка последваща година - да вземем за пример да научи мандарин или да пътува повече из Щатите - само че тази година той е разширил хоризонта си до 10 години.

Дотогава щерка ми Макс ще е в гимназията, ще имаме технологиите да сме дружно, без значение къде тъкмо сме, и науката ще може да излекува и предотврати толкоз заболявания, че продължителността на живота да се усили с още 2.5 години, споделя той и изброява най-важните развития, които чака в идните години.

Поколенческа смяна

До края на десетилетието повече институции ще бъдат ръководени от милениъли и надлежно ще има политики, които да адресират техните проблеми. В " Инициативата Чан-Зукърбърг " ние се фокусираме върху дълготрайни старания, които да оказват помощ на поколението на децата ни - да вземем за пример вложения в лекуването и предварителната защита на всички заболявания, с които те биха могли да се сблъскат, или промяна на началното обучение, тъй че то да е гъвкаво по отношение на потребностите на всяко дете. В идващото десетилетие ще се съсредоточим върху това да дадем платформа на по-млади бизнесмени, учени и водачи, споделя той.

Нова персонална обществена платформа

Това е една от сферите, за които съм най-ентусиазиран, написа Зукърбърг в пост във фейсбук. " Най-важната обществена инфраструктура ще ни помогне да възстановим всевъзможни типове по-малки общности, с цел да получим възприятие на фамилиарност ", счита той. " Цифровата ни обществена околна среда ще наподобява доста друго в идните пет години, като ще заложи на персоналните интеракции и ще ни помогне да изградим по-малките общности, от които се нуждаем в живота си. "

Зукърбърг не приказва за тази концепция за пръв път - неотдавна той разгласи, че това ще бъде общата тенденция на развиване на обществените мрежи, които той има - да подтикват хората да си пишат персонално между тях, вместо да водят обширни диспути в обществени постове.

Децентрализиране на опциите

Над 140 млн. дребни бизнеси към този момент стигат до клиентите си през платформите на фейсбук, инстаграм или " Уотсап ". В идното десетилетие компанията се надява да построи принадлежности, които да дадат на дребния бизнес всички благоприятни условия, които до момента са имали единствено огромните компании. " Ако създадем по този начин, че всеки да може да продава продуктите си през витрина в инстаграм, да поддържа връзка с клиентите си посредством месинджър и да праща пари вкъщи или в друга страна евтино през " Уотсап " - това ще помогне доста за основаването на благоприятни условия по целия свят ", счита Зукърбърг.

Следващата платформа

В идните години очилата за аугментирана действителност ще трансформират връзката ни с технологията, чака той. Аугментираната и виртуалната действителност основават чувство за наличие - чувството, че си дружно с различен човек или на друго място. Вместо устройства, които ни отдалечават от близките, идната платформа ще ни помогне да сме " по-присъстващи ".

Всичко, което би трябвало да знаете за: Годината 2020 (69)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР