Всеки би искал да може да почисти дома си по-бързо,

...
Всеки би искал да може да почисти дома си по-бързо,
Коментари Харесай

Ценни съвети за бързо почистване на дома

Всеки би желал да може да почисти дома си по-бързо, с цел да има време да свърши останалите си задължения или да обърне внимание на околните си хора. Хубаво е да знаем, че това е изцяло допустимо стига да знаете избрани хитринки и техники. По тази аргументи сме ви приготвили някои скъпи препоръки за бързо разчистване на дома.

Чистете замърсяванията незабавно – в случай че разлеете нещо, не го оставяйте да засъхне, а го почистете незабавно. Ако изпуснете нещо на килима, направете същото. Така ще поддържате дома си чист и ще спестите време и старания в по-нататъшното почистване.

Дръжте всичко належащо покрай себе си – всевъзможни почистващи препарати и уреди дано бъдат на едно място, с цел да имате бърз и елементарен достъп до тях. Никой не обича да търси дълго време препарата, който му би трябвало, това единствено може да ви накара да спрете чистенето и да изгубите предпочитание.

Използвайте обикновено количество препарати – няма потребност да прекалявате, а да сипете толкоз, колкото е належащо от съответното почистващо средство. В противоположен случай може да изгубите доста време в чистете на остатъка от препарат или да замърсите повърхността. Спазвайте упътването за приложимост на всяко почистващо средство. Освен това може да почистите някои повърхности и с домашни средства като сода, сол, оцет и други.

Започнете с най-трудната задача – в случай че има нещо, което по никакъв начин не обичате, да вземем за пример да чистите прахуляк, започнете тъкмо от него. Когато свършите най-трудното нещо първо, след това ще останат единствено по-приятни задания. Всичко ще ви се коства по-лесно и ще го свършите с по-голямо наслаждение

Пуснете си музика – когато чистите, до момента в който слушате обичания си плейлист, сигурно ще сте по-вдъхновени и ще вършите работата си на драго сърце. Хубавата музика за възстановяване на настроението и мотивацията. Същевременно махнете всички средства, които ви разсейват от чистенето като тв приемника да вземем за пример.

Чистете нещата, които имат потребност от разчистване – т.е., може бързо да изчистите библиотеката или рафта с движимости, само че да не почиствате праха от всяка една от тях. Това оставете за по-голямото сезонно разчистване, в случай че не са мощно нечисти. Почистете повърхностите, които се виждат и които са по-големи. Другите може да почиствате и по-рядко.

Почистете първо с прахосмукачка – а след това и в влажен моп или парцал. Важно е след разчистване на праха да се мине с прахосмукачка, с цел да се оберат всички частици, а след това да се мине и с влажен моп.

Чистете първо по-високите повърхности – по този начин праха ще пада надолу и няма да си създадете двойна работа.

Върнете всичко по местата – всички почистващи уреди и препарати би трябвало да са чисти и да заемат своето място, с цел да бъдат подготвени за идващото разчистване.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР