Всеки български гражданин, притежаващ СИМ-карта на български мобилен оператор, при

...
Всеки български гражданин, притежаващ СИМ-карта на български мобилен оператор, при
Коментари Харесай

При пътуване в чужбина българските граждани ще получават телефонния номер на денонощната дежурна линия на МВнР

Всеки български жител, притежаващ СИМ-карта на български мобилен оператор, при влизане на територията на непозната страна ще получава от на следващия ден – 7 август малко текстово известие с информация за номера на денонощната дежурна телефонна линия в Министерство на външните работи (+359 2 948 24 04), на която може да потърси помощ при положение на изключителна обстановка.

Това оповестиха от пресцентъра на Министерството на външните работи. Съобщението ще бъде получавано, незабавно щом клиентът попадне в роуминг. Така телефонът за незабавни случаи на Министерство на външните работи ще е подръка в паметта на телефона на всеки жител зад граница.

Към тази самодейност на Министерството на външните работи с подготвеност се причислиха трите национални мобилни оператора - А1, VIVACOM и Telenor, в символ на поддръжка към напъните ни за възстановяване на административното обслужване и по-ефективна отбрана на българските жители в чужбина.

Мобилните оператори дават приемането на известието гратис за жителите, като услугата не е обвързвана с разноски от държавния бюджет. При повикване на денонощната дежурна телефонна линия в Министерство на външните работи (+359 2 948 24 04), диалогът ще бъде таксуван съгласно тарифния проект на клиента.

Заместник министър-председателят по правосъдната промяна и министър на външните работи Екатерина Захариева благодари на мобилните оператори, които се включиха в реализацията на този план, обвързван с грижата за информираността и сигурността на българските жители, пътуващи в чужбина. Тя акцентира, че Министерството на външните работи продължава работа по още планове, които ще улеснят до момента с администрацията на нашите сънародници в чужбина.

Заплахите за сигурността в актуалния свят, свързани с естествени бедствия, пораждане на военни спорове, терористични актове, политически безредици, вълнения, протести и други, които постоянно засягат и български жители, изискват оказването на профилирана помощ и постоянно незабавна реакция от страна на българските институции.

В взаимозависимост от характера на рецесията, Министерството на външните работи координира напъните за оказване на помощ на български жители с разнообразни национални и непознати институции и ведомства.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР