Всеки български гражданин може да отиде да снима и да

...
Всеки български гражданин може да отиде да снима и да
Коментари Харесай

Валентин Радев: Всеки български гражданин може да снима оградата по границата

Всеки български жител може да отиде да снима и да гледа оградата по границата, само че с позволение. Това сподели в предаването " Лице в лице " министърът на вътрешните работи Валентин Радев.

Има разпореждане 181, където са изброени обектите, които би трябвало да бъдат в лист за стратегически обекти, както и дейностите. В това разпореждане го е имало действието по защита, само че не е била записана оградата по границата като обект и по тази причина е добавена, изясни той.

Миналата седмица на среща с вицепремиера Валери Симеонов, министъра на финансите и регионалните шефове е станало ясно, че оградата е довършена и може да се пристъпи към втората стъпка – да прибавят обекта в постановлението, изясни министърът.

По думите му до момента оградата не е била записана като обект със стратегическо значение, тъй като не е била подготвена.

Той изясни какво е особеното в този момент. Преди, в случай че някой изиска позволение от „ Гранична полиция” и получи такова, отиде на границата, само че не съблюдава някакви разпоредби, да вземем за пример да не снима в посока към турската страна, получава единствено сигнален протокол. Ако в този момент се случи това, ще има и наказания, които нормално са санкции.

Всички би трябвало да внимават какво тъкмо снимат, защото въпреки всичко това е ограда и има за цел да забави прекосяването на мигранти. Всички неща, които са част от оборудването, да вземем за пример сензори, камери, не би трябвало да бъдат снимани, тъй като могат да ги видят и каналджиите, и от тези, които желаят да преминат, добави министър Радев.

На въпрос дали оградата е мотив за корупционни практики, министърът сподели, че те не управляват финансовите средства и това е работа на регионалните шефове.

Той съобщи, че се съмнява да има корупционни практики.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР