Всеки български гражданин, който пожелае, ще има възможността по най-бързия

...
Всеки български гражданин, който пожелае, ще има възможността по най-бързия
Коментари Харесай

Премиерът обеща всеки българин да се ваксинира безплатно срещу COVID-19, ако пожелае

„ Всеки български жител, който пожелае, ще има опцията по най-бързия метод да се ваксинира против ковид а, незабавно щом Европейската организация по медикаментите утвърди и записва ефикасни, надеждни и безвредни ваксини против COVID-19 “. Това съобщи министър-председателят Бойко Борисов по време на постоянното държавно съвещание, което се организира посредством видеоконферентна връзка.

За да бъде обезпечен достъпът на българите до утвърдените ваксини, както и нужните на страната ни количества, през днешния ден държавното управление отпусна 6 374 930 лв. като в допълнение финансиране за допълнение на бюджета на Инструмента за незабавна поддръжка на Европейски Съюз. Именно по този механизъм България ще разполага с нужните количества имунизации в изискванията на пандемия.

„ Ваксинацията ще се прави безусловно гратис и непринудено, като към този момент е налице подготвеност и за слагането й “, акцентира министър председателят Бойко Борисов.

Министерският съвет утвърди също спомагателни разноски по бюджета на Министерството на здравеопазването за 2020 година в размер до 14 000 000 лв.. Те са предопределени за пазаруването на още 17 280 флакона ремдесивир. Към момента са налични към 2000 флакона. „ Нашите лекари употребяват медикамента в по-тежките етапи на болестта, по тази причина взехме решение да закупим още 17 280, с цел да има опция да се даде в лечебните заведения на всеки нуждаещ се пациент на територията на страната “, уточни министър председателят Борисов. Той подчертава, че в композиция с други лекарства ремдесивирът избавя живота на тежкоболните с COVID-19.

В хода на съвещанието на Министерския съвет министър председателят Борисов добави, че държавното управление всеки ден подхваща дейности, с които българските лекари да разполагат с всички нужни лекарства, за които международният опит демонстрира, че оказват помощ на заболелите от новия тежък вирус.

Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР