Всеки българин си има самоорганизация, дори не знам пред колко

...
Всеки българин си има самоорганизация, дори не знам пред колко
Коментари Харесай

Уникален протест срещу властта: Всеки със самоорганизация - който иска, да дойде

Всеки българин си има самоорганизация, даже не знам пред какъв брой български посолства и какъв брой души ще се съберат. С тези думи уредникът на започващия на 16 септември митинг против настоящето ръководство на страната Емил Русанов отговори на въпрос каква интензивност чака за проведеното от него събитие.
Протестът се провежда преди всичко посредством Фейсбук, като там събитието е озаглавено по много впечатляващ метод: " Против геноцида на Борисов и всички ръководещи мафии ". На експлицитен въпрос към уредниците, отпред с господин Русанов, какъв брой души ще дойдат , нямаше съответен отговор. За сметка на това имаше разяснения – щели да дойдат самоорганизирани хора от Франция, Белгия, Англия. По-слабо щяло да е наличието от Съединени американски щати, само че другояче щяло да има българи от " всички европейски и някои неевропейски страни ". Русанов обаче не можел да каже от кои неевропейски страни ще има протестиращи. За сметка на това съобщи, че щели да дойдат " група роми " – с два рейса от Сандански , те също се " самоорганизирали ". А във Фейсбук 34 000 души били харесали страницата на събитието .
Друг от уредниците – Росен Миленов, категорично акцентира, че е подал заявление в Столична община (СО), само че към момента нямал отговор, очаквал подобен по-късно през днешния ден. От Следствен отдел към окръжна прокуратура също питали какъв брой души се чакат – Миленов обаче им споделил, че не може да даде дефинитивна численост, на него персонално му се обадили " 20 индивида " . Протестът обаче е планувано да продължи 3 дни, като в понеделник, 17 септември, щяло да има шествие от Министерския съвет до Народното събрание – от 17:30 часа .
На експлицитен въпрос какво ще вършат уредниците, в случай че проведеният от тях митинг не създаде резултат, Росен Миленов отговори, че митингът щял да бъде още един след три месеца .
Не се мина и без апели в духа на митинг – третият уредник, Светослав Козлуджов, който е един от админите на Фейсбук страницата " Против геноцида на Борисов и всички ръководещи мафии ", беше най-активен в това отношение. Според него хората трябвало да дойдат, " в случай че се усещат българи и в случай че имат българска кръв ". Заедно с Русанов, Козлуджов се оплака, че медиите в България нямали интерес към митинга и че за избрани публикации, писани в български медии, пишещите ги трябвало да влязат в пандиза. Моментално обаче Козлуджов посочи, че не желал да наскърбява присъстващите сътрудници. А Русанов добави, че " Вие нямате мнение " – поради властващата олигархия.
Припомняме, че Емил Русанов е индивидът, изравен зад уеб страницата " Будилник ". Той е прочут с опитите си да прави митинги в чужбина, да вземем за пример пред посолството ни в Лондон, само че самодейностите му не са изключително посетени. Към него има обвинявания, че пробва да гради политическа кариера на гърба на елементарни хора.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР