Всеки българин е свикнал с еврото и не е нужен

...
Всеки българин е свикнал с еврото и не е нужен
Коментари Харесай

Милен Велчев: След приемане на еврото цените няма да скочат

" Всеки българин е привикнал с еврото и не е необходим дълъг интервал за адаптиране. Спекулирането с цените е допустимо и в този момент, и след приемането на еврото, аз съм песимист, че цените внезапно ще се вдигнат след приемането на еврото ", това сподели в предаването " Офанзива с Любо Огнянов " по NOVA NEWS Милен Велчев, някогашен финансов министър.

Според него спекулацията няма да бъде разрешена от свободния пазар, въпреки че недобросъвестни търговци постоянно ще има, само че по тази причина има и държавни органи, които да наблюдават.

Относно заемите Велчев е уверен, че след приемането на еврото няма да пострадат нито кредитополучателите, нито банките.

" Влизането в Еврозоната е слагане на цел, само че това не е императив и другите ръководства на страната може да имат друго отношение към нея. Някое може да реши да забави влизането ", означи някогашният финансов министър.

Според него възобновяване от икономическата рецесия, вследствие нан пандемията, не се развива толкоз бързо, колкото се е очаквало и това ще продължи.

" Когато стопанската система е в спад, финансовият министър няма право непрекъснато да споделя " не ". Двамата финансови министри на България през последните месеци могат да бъдат поздравени за дейностите си ", безапелационен бе Велчев.

Но той е уверен, че намаляването на Данък добавена стойност за избрани артикули е било неточност, тъй като след приключването на периода ще има напън понижената ставка да продължи да работи.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР