Всеки българин е свикнал с еврото и не е нужен

...
Всеки българин е свикнал с еврото и не е нужен
Коментари Харесай

Велчев: Всеки българин е свикнал с еврото и не е нужен дълъг период за адаптиране

" Всеки българин е привикнал с евро то и не е необходим дълъг интервал за адаптиране. Спекулирането с цените е допустимо и в този момент, и след приемането на евро то, аз съм песимист, че цените внезапно ще се вдигнат след приемането на евро то ", сподели пред в предаването NOVA NEWS  някогашният финансов  министър Милен Велчев.

Според Велчев спекулацията няма да бъде разрешена от свободния пазар, въпреки че недобросъвестни търговци постоянно ще има, само че по тази причина има и държавни органи, които да наблюдават.

Относно заемите някогашният финансов министър е уверен, че след приемането на евро то няма да пострадат нито кредитополучателите, нито банките.

" Влизането в Еврозоната е слагане на цел, само че това не е императив и другите ръководства на страната може да имат друго отношение към него. Някой може да реши да забави влизането ", означи Велчев

Според някогашния министър възобновяване от икономическата рецесия, в резултат на пандемията, не се развива толкоз бързо, колкото се е очаквало и това ще продължи. 

" Когато стопанската система е в спад, финансовият министър няма право непрекъснато да споделя " не ". Двамата финансови министри на България през последните месеци могат да бъдат поздравени за дейностите си ", безапелационен беше Велчев.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР