Всеки автомобил е като малък дом на колела. Дали пътувате

...
Всеки автомобил е като малък дом на колела. Дали пътувате
Коментари Харесай

Кои са 10-те неща, които винаги трябва да имате под ръка в колата?

Всеки автомобил е като дребен дом на колела. Дали пътувате на дълги дистанции или в града, е хубаво да имате няколко неща, които да ви обезпечат комфорт и сигурност на пътя.  Sofia24.bg направи лист, като ги сведе до 10, без да бъдат включени наложителните атрибути като аптечка и триъгълник, които са планувани в закона. Ето кои са те:

Зарядно за телефон

Телефонът ви може да бъде значим за навигация или да контактувате с хора, до момента в който сте на път. Затова е значимо постоянно да имате зарядно за смарт телефон в автомобила си, с цел да не останете без батерия по време на пътешестване.

Слънчеви очила

Времето е извънредно непредвидимо напоследък, по тази причина не е неприятно да имате на разположение чифт слънчеви очила, за всеки случай. А за какво не и един чадър?

Карта

Въпреки напредването на технологиите, в никакъв случай няма да бъде непотребна една карта, изключително, в случай че пътувате на дълъг път в чужбина. 

Питейна вода

Винаги би трябвало да имате бутилка с вода в колата си, изключително в случай че планирате по-дълго пътешестване. При дълги пътувания или тапи в градския трафик може да се появи жадност, която би трябвало да бъде утолена. Препоръчително е да носите две или три дребни бутилки вместо една огромна, с цел да може да ги държите в комфортни за вас места.

Храна

Никога не знаете по кое време може да имате потребност от нещо за ястие, изключително при дълги пътувания или тапи. Закуски, бисквити, сладкиши или шоколад са идеални за бързо насищане на глада. Как да подготвим автомобила си за път?

Хигиенни артикули

Хигиенните артикули като мокри кърпички и антибактериален гел за ръце могат да ви оказват помощ да се чувствате по-комфортно по време на пътешестване, изключително в случай че не можете да си измиете ръцете. 

Резервни крушки (фарове и стопове)

Ррзервните крушки са детайл, който е наложителен. Както полилеят в хола е непредвидимо по кое време ще угасне, тъй като крушката е за промяна, по този начин е и със светлините на колата. Дори да не можете сами да ги промените, постоянно е хубаво да имате на разположение някоя и друга крушка и да помолите различен да ви я смени.

Фенерче

Фенерчето може да бъде потребно, изключително в случай че закъсате през нощта. То може да ви помогне да осветите мястото, където би трябвало да извършите ремонт на автомобила си или да промените спукана гума.

Пари в брой

Винаги би трябвало да разполагате с известна сума в брой, тъй като не на всички места може да се заплати с карта. Парите в брой могат да ви спасят от непредвидени обстановки.

Туба с бензин

Това е най-крайният случай, до който не трябва да се стига. Но в никакъв случай не е непотребна туба с бензин в автомобила, изключително в случай че не знаете по кое време може да имате потребност от нея.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР