Всеизвестно е, че мастурбацията носи ползи за физическото и психическото

...
Всеизвестно е, че мастурбацията носи ползи за физическото и психическото
Коментари Харесай

Вижте каква е разликата между здравословната и прекомерната мастурбация

Всеизвестно е, че мастурбацията носи изгоди за физическото и психическото здраве, само че е допустимо мастурбацията да има и негативни последствия. Самозадоволяването е доста персонално нещо и единственият човек, който може да реши дали мастурбирате прекалено много, сте вие. Кои са 5-те признака, че мастурбацията ви е несъразмерна и може да има негативно влияние върху здравето и самочувствието.

1. Не може да спрете да мастурбирате
Един от най-показателните признаци, че мастурбацията може да е допълнително, е, в случай че сте се пробвали да спрете, забавите или ограничите себе си за избран интервал от време в самозадоволяването и сте открили, че не може да го извършите. Твърде доста мастурбация може да затрудни сполучливото навигиране в други области на живота ви. Може да започнете да забравяте да изпълнявате задания, да отделяте по-малко време за другари, семейство или колегата си или да започнете да пренебрегвате други неща, тъй като по-голямата част от времето ви се върти към онанирането.

2. Мастурбацията към този момент не е толкоз приятна
Когато мастурбацията стане натрапчива, това, което в миналото е било удовлетворяващо за вас, в този момент едвам ви подмокря. Това може да се случи във връзка с честотата или интензивността на мастурбацията. Това, което в миналото ви е възбуждало елементарно, в този момент може да не записва възбуденост, което ви подтиква да търсите по-интензивни, табу мечти или образни помощници.

3. Настроението ви се трансформира, когато не може да мастурбирате
Спомняте ли си по какъв начин мастурбацията помагаше за повишение на настроението ви? Прекомерната мастурбация може да затрудни възпроизвеждането на тези усеща без самоудоволствие. Ако сте раздразнителни, тревожни, и депресирани или забележите усложнения със заспиването, когато не мастурбирате, това може да е знак, че изпитвате признаци на лишаване. Може би сте употребявали несъразмерна мастурбация, с цел да се справите с главния стрес за сметка на други тактики за справяне.

4. Оказва въздействие върху половия ви живот
Ако се борите с натрапчивата мастурбация, може да забележите понижаване на възбудата или увеличение на половата тревога, стане ли дума да се споделяте с сътрудниците си в действителния живот. Може даже да откриете, че не изпитвате оргазъм с други хора. Твърде доста мастурбация може да повлияе и на колегата ви, карайки го да се усеща отчужден, измамен или предаден.

5. Пренебрегвате други отговорности
Може да има негативни правни, финансови и персонални последствия, които са резултат от несъразмерна мастурбация. В някои случаи може да се окажете с размити граници в живота ви, когато мастурбацията стане всепоглъщаща, даже в случай че това опонира на вашата лична ценностна система. Мастурбирането на работното място или достъпът до порнография от служебния компютър или таблет може да наруши политиките на компанията и да докара до преустановяване на контракта ви. Може да се окажете, че харчите пари за порноориентирани уеб сайтове и други начини за облекчаване на половите си фикция, което да докара до непотребни разноски.
Може даже да се окажете, че пренебрегвате ролята си на родител. Това може да се случи, защото мастурбацията заема толкоз огромна част от всекидневието ви и към този момент нямате време да се занимавате с децата си.
За да преодолеете натрапчивата мастурбация, създайте лист с различни занимания и ги практикувайте, с цел да намалите вероятността да употребявате мастурбацията като изключителна тактика за справяне с проблемите. И с цел да научите нови способи за реализиране на вашите потребности.
И най-после, получете поддръжка посредством полова терапия или с диалози с приближен другар, член на фамилията, сътрудник.
Важно е да не изпитвате позор или виновност, свързани с удоволствието, и да преглеждате навиците си за мастурбация с отворени очи и открит разум.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР