Всеизвестен факт е, че шоколадът съдържа захар и разваля зъбите.

...
Всеизвестен факт е, че шоколадът съдържа захар и разваля зъбите.
Коментари Харесай

Има ли полезен шоколад?

Всеизвестен факт е, че шоколадът съдържа захар и скапва зъбите. Също по този начин той е жигосан от множеството диети, тъй като е висококалоричен и не набира макронутриенти потребни за организма. Всичко си има и добра и неприятна страна, несъмнено.

Ако консумирате елементарния млечен или бял шоколад, то вие приемате голямо количество бяла захар, емулгатори и изкуствени аромати.
Обичате шоколад? Ето какво се случва, когато ядете
Ако търсите опрощение за любовта си към шоколада, попаднали сте на вярното място. Според учените какаовото прелъщение може да подобр...
Прочети повече
Но ето и една потребна опция – черният шоколад. Черният шоколад има доста по-голямо наличие на чиста какаова маса, което го прави по-добър от елементарния шоколад за тялото ни. Той е с 15% по-нисък калориен показател. Важно е да подбирате такива, които са с над 70% наличие на какао.

А за какво да е по-полезен?

Проучване демонстрира, че черният шоколад удължава живота

Суровото какао на прахуляк е мощен антиоксидант. То оказва помощ за работата на мозъка, сърдечно-съдовата система, подтиква паметта и концентрацията. Шушулките на какаовите зърна са богати на полифеноли, а ферментацията за приемането на крайния артикул работи удобно върху червата ни.

Интересен факт
В това количество шоколадът може да се яде всеки ден
Шоколадът е обичано прелъщение на дребни и огромни. Но постоянно го изключваме от диетата си поради високото му наличие на калории и определ...
Прочети повече
Защо горчивият шоколад е толкоз здравословен

Черният шоколад съдържа желязо, кофеин и манган, с които не трябва да се прекалява. Той засища заради високото си наличие на естествени мазнини и е подобаващ, когато желаеме да нарушим диетата си с нещо сладко.

Предпазва ни от слънцето

Маслото от какао е известно с изгодите си против слънчево изгаряне и обезвреждане на нездравословните слънчеви лъчения. Ако мажем кожата си извън и одобряваме шоколад (в умерени количества), то ще действаме удобно на кожата си в зимните месеци.

Черният шоколад безспорно е наслаждение както за сетивата, по този начин и за тялото. Както с всичко и с него не трябва да се прекалява, тъй като не трябва да забравяме, че даже потребните неща съдържат калории (а шоколадът не е безпаричен на тях). Похапвайте си, когато желаете нещо сладко с кафето и оставяйте блокчето да се разтопи на небцето ви, вместо да го дъвчете – по този начин ще се наслаждавате по-дълго на това наслаждение и аромата му.

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР