Всеизвестен факт е, че лимоните имат множество ползи за здравето

...
Всеизвестен факт е, че лимоните имат множество ползи за здравето
Коментари Харесай

Кората на лимона е по-витаминозна от сока му

Всеизвестен факт е, че лимоните имат голям брой изгоди за здравето заради високото наличие в тях на витамин С, който главно укрепва имунната система, оказва помощ на тялото да се бори с инфекциите и предизвиква загубата на тегло.

Този витамин съдържа субстанции, които оказват помощ за попречване на рак, контролиране на кръвното налягане, даже се смятат за индиректно потребни за подсилване на психологичното здраве, защото въздействат против стрес и меланхолия.

Твърде малко се знае обаче за полезността на лимоновата кора. За изгодите от нея написа списание " Локално ".

Лимоновата кора съдържа 5 до 10 пъти повече витамини от лимоновия сок, тъй че несъмнено би трябвало да се употребява, а не просто да се изхвърли, поучават специалистите. Може да се замрази.

Замразената кора има страховит усет, само че би трябвало добре да измием лимоните преди да ги сложим във фризера, допълват те.

Тъй като питателните субстанции участват в огромно количество в лимоновата кора, значимо е да я измиете вярно в течаща вода и по-късно да я дезинфекцирате със сода за самун или ябълков оцет. Измийте още веднъж с течаща вода и сложете във фризера за една нощ.

Когато замръзне, настържете лимоните в стъклен буркан и върнете буркана във фризера, след което го използвайте съгласно потребностите: като дресинг за салати, супи, сокове, даже и в домашно приготвени сосове.

Добре е да знаем, че замразената лимонова кора съдържа съществени съединения, които укрепват имунната система, възстановяват равнищата на холестерола и съгласно някои проучвания, способстват за попречване на развиването на ракови кафези. Богата е на хранителни субстанции като витамини А, В6, С и Е, желязо, цинк, калий, фибри и протеини.

Намира приложение и в в козметиката. Базирайки се на практиката си, козметиците са на едно мнение, че лимоновата кора е отличен скраб, който освен отстранява мъртвата кожа, само че и я доставя с влага.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР