Всеизвестен факт е, че камерите на мобилните телефони не са

...
Всеизвестен факт е, че камерите на мобилните телефони не са
Коментари Харесай

Торните бръмбари ще направят GSM камерите по-добри

Всеизвестен факт е, че камерите на мобилните телефони не са изключително мощни, когато става дума за нощни подиуми. Малката и неотдавна образувана шведска компания Nocturnal Vision обаче дава обещание, че доста скоро това ще се промени. Тя работи върху логаритъм, който ще ни разреши да заснемем видеоклип в тъмния клуб, на улицата измежду нощ или до момента в който седим на маса с обичания човек, осветявана само от свещите в близост.

За да стане това допустимо, шведите са решили да почерпят ентусиазъм от торните бръмбари, пчелите и нощните инсекти. Първите са изключително впечатляващи с умеенето си да виждат огромно количество елементи през нощта, с помощта на което могат да се измъкнат от хищниците или просто да заловен своята плячка. На процедура те „ обобщават образния сигнал в пространството и времето ”, споделя Хенрик Малм, един от участниците в плана. Алгоритъмът на Nocturnal Vision употребява информацията от почти седем фрагмента преди и след съответната сцена, с цел да осветли, избистри и понижи шума във видеопотока. Поради тази причина той не е използван при фотографски фотоси.

Основният проблем на този стадий е, че логаритъмът изисква прекомерно огромна изчислителна мощност. Повечето смарт телефони на пазара не могат да го подкарат. „ За общоприетоо видеоклипче с резолюция 640x480 са нужни 14 млн. калкулации на кадър ”, споделя Бенджамин Пейдж от Nocturnal Vision. Любопитен факт е, че Toyota финансира забележителна част от създаването и има намерение да я приложи в своите автомобилни системи за нощно виждане.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР