Всеизвестен е фактът, че в световен мащаб хората изпитват на

...
Всеизвестен е фактът, че в световен мащаб хората изпитват на
Коментари Харесай

Ужас! Застигна ни цунами от глад, а най-лошото тепърва предстои

Всеизвестен е фактът, че в международен мащаб хората изпитват на гърба си инфлация, чиито равнища са невиждани от десетилетия насам. Цените на стоките от първа нужда, като храна, превоз, отопление, горива и настаняване набъбнаха зашеметяващо.

И въпреки да има възможност пикът да инфлацията да е преминат, то съществува сериозен риск резултатите от нея да се влошат. Вероятно отговорът на въпроса „ Как стигнахме дотук? “ е явен на всички – казано в резюме – пандемия и война.

С настъпването на зимата натискът върху разноските за живот ще се ускори в северното полукълбо поради възходящите сметки за ток и гориво. Това принуди служащите да подхващат протестни дейности в браншове от опазване на здравето до авиация. Всички те упорстват заплащането да е в крайник с инфлацията.

В политиката на богатите народи загрижеността за разноските за живот господства като в някои случаи даже отхвърля останалите цели.
Инфлацията остава главен фокус, въпреки последните спадове на бензина да понижиха част от натиска в Съединени американски щати.

Еманюел Макрон и Олаф Шолц да вземем за пример усилват бюджетите, за пренасочване на милиарди евро в разнообразни стратегии за поддръжка.
При състояние, че даже напреднали страни срещат съществени усложнения, то какво остава за бедните страни, където възходящите цени работят напряко убийствено на хората. Гладна гибел дебне над 70 млн. души в международен мащаб 
Източник: blitz.bg


 

Източник: razkritia.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР