Все така неоткриваема е т.нар. пътна карта за развитие на

...
Все така неоткриваема е т.нар. пътна карта за развитие на
Коментари Харесай

Неоткриваема остава пътната карта за Турски поток у нас

Все по този начин неоткриваема е така наречен пътна карта за развиване на газопреносната инфраструктура на територията на България, подписана през 2017 година от тогавашния енергиен министър теменужка Петкова и шефа на " Газпром " Алексей Милер. Тя от месеци се търси по искане на партията на Цветан Цветанов " Републиканци за България " по Закона за достъп до социална информация.

Това стана ясно от отговор на служебния енергиен министър Андрей Живков на въпрос на Мартин Димитров от " Демократична България " по време на парламентарния надзор в петък.

" Пътната карта не успяхме да я открием, само че се откриха документи, в които се цитира пътната карта - т.е. това демонстрира, че тя съществува по един или различен метод. Това, което аз направих, е - пуснах писма до БЕХ, до " Булгартрансгаз ", даже до Министерския съвет, като от всякъде получих отговори, че тази пътна карта я няма ", сподели Живков пред депутатите.

В средата на юни той разгласи, че някогашният енергиен министър на ГЕРБ Теменужка Петкова поради неналичието във ведомството на подписания от нея документ.

На 3 юни 2017 година от пресцентъра на енергийното ведомство оповестиха, че, според която двете страни ще проучат въпроса за развиване на газопреносната инфраструктура на територията на България, при отчитане на разпоредбите на Европейски Съюз. Зад тази обща дефиниция тогава бе разчетена сделка за работа по реализацията на втора тръба от газопровода " Турски поток " до България.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР