Все повече в Европа се коментира електронното правосъдие и България

...
Все повече в Европа се коментира електронното правосъдие и България
Коментари Харесай

Габриел: След 2020 г. 90 на сто от работните места ще изискват цифрови умения

" Все повече в Европа се разяснява електронното правораздаване и България прави първите крачки в тази област. В тази сфера от изключително значение ще бъде електронизацията на делата, което ще спре всевъзможни благоприятни условия за операции на доказателства или заличаване на документи ". Това сподели във Варна евродепутатът Емил Радев по време на полемика за цифровото бъдеще на Европа и ролята на цифровизацията за развиването и растежа на районите.

" След приемането на регламента за отбрана на персоналните данни сега в страните текат договаряния за приемане на подобен и за конфиденциалността на връзките ни. Идеята е хората, ползващи безвъзмездни приложения за известия и позвънявания, да не бъдат подслушвани или записвани без тяхното единодушие ", добави европейският комисар по цифровата стопанска система и цифровото общество Мария Габриел. Създаването на нови регистри в Европейски Съюз за битка с прането на пари бе една от главните тематики, разисквани по време на полемиката. Единият от регистрите ще демонстрира действителните притежатели на тръстове и интернационалните компании. Вторият указател ще е за благосъстоятелност на банкови сметки и сейфове в страните в Европейски Съюз.

Мария Габриел изясни, че към този момент има проект за деяние за цифровото обучение и той планува подготовката на учениците да стартира от най-ранна възраст. Тя похвали Варна за това, че е първия цифров иновационен хъб в България. Според нея пред градовете, които са спечелили такива планове, се разкриват благоприятни условия за нови работни места и възстановяване и облекчение на живота на жителите.

" След 2020 година 90 % от работните места ще изискват цифрови умения. Цифровизацията е част от всекидневието ни и тя трансформира безусловно всичко ", сподели Габриел. Според нея, цифровизацията носи доста изгоди в чисто стопански проект, тъй като става въпрос за насърчаване и на електронна търговия.

За първи път се предлага и механизъм за съгласуваност сред страните членки при положение на широкомащабна офанзива. Еврокомисарят сподели, че над 17 000 общини от целия Европейски Съюз са се записали за финансиране на планове за безвъзмезден обществен безжичен интернет. По думите й България е на едно от първите места с над 200 регистрирани общини. Тя изясни, че при първата покана за 1000 ваучера в границите на секунди са получени 5000 регистрации. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР