Все повече успели, знаещи и можещи хора започват да се

...
Все повече успели, знаещи и можещи хора започват да се
Коментари Харесай

Борисов: Все повече хора се връщат в България заради добрите заплати

Все повече съумели, знаещи и можещи хора стартират да се връщат в България поради положителните заплати на високо квалифицирания личен състав. Това сподели пред публицисти в Стара Загора министър-председателят Бойко Борисов, организация „ Фокус “.
„ Огромни високотехнологични фабрики се вършат в Кърджали, плюс обществени центрове за служащите. В Русе пък се строят най-високо софтуерните артикули, които отиват 100% за Германия – да вземем за пример най-скъпите камери на „ Мерцедес “ се създават в Русе, в това число и лазерни лъчи на фаровете “, сподели още Борисов. Той уточни, че пет сходни завода има и в Шумен. „ И аз мога да се обзаложа, че шаситата на BMW ще се вършат в Шумен “, разяснява Борисов. Той съобщи, че всички фабрики към този момент идват в България и тук се вършат високотехнологични съставни елементи и най-скъпите системи.
Сподели с твоите другари
„ Нашите служащи са висококвалифицирани, дисциплинирани. Заводите в Русе работят с 20% по-голям потенциал, в сравнение с в Чехия. Немците фактически споделят, че българите са неповторими като служащи. В същото време от ден на ден съумели, знаещи и можещи хора стартират да се връщат в България. Защото заплатата на шефа на един цех, да не го споделям кой е, е от 15 000 евро нагоре. А междинният високо дипломиран личен състав получава по 5-6 хиляди евро. А 1300 лева плюс ваучери за храна взимат останалите служащи там “, изясни министър председателят Борисов и акцентира, че тези, които работят качествено, ще взимат и по-високи заплати.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР