Все повече учители и родители се отказват от традицията да

...
Все повече учители и родители се отказват от традицията да
Коментари Харесай

На 15 септември училища призоваха: Вместо цвете, да подарим усмивка на нуждаещ се

Все повече учители и родители се отхвърлят от традицията да се подаряват цветя за първия образователен ден, в името на това да оказват помощ на някой в потребност . Учители от учебно заведение " Петър Берон " в Костинброд приканиха, парите, планувани за букети, да бъдат дарени на 11-годишна ученичка, която води борба с левкимията и се нуждае от скъпоструваща интервенция. Подобни начинания има и в доста други градове.
 
„ На първия образователен ден, вместо цвете за учителя, да подарим усмивка на нашите съученици с хронични болести ”. С този апел учителите от Руската гимназия „ Васил Левски ” в Бургас се обърнаха към учениците и техните родители. Майки от Хасково също оферират вместо цвете за учителя, парите да се дарят за лекуването на четири нуждаещи се деца от града.
 
Под мотото " Цвете за вяра " преподавателите в учебно заведение " Христо Ботев " в Карнобат приканиха да се помогне за лекуването на момиче от 9-ти клас.
 
„ За всеки от нас 15 септември е празник. Нека този празник бъде и ден за съпричастност и вяра “ - написаха те на страницата си във Facebook.
 
От букети се отхвърлят и педагозите от учебно заведение „ Паисий Хилендарски " в Кресна като събраните средства ще бъдат дарени на хората, претърпели загуби от пожара, който засегна региона на Кресна в края на август.
 
Всичките 2400 учебни заведения у нас ще отворят порти през днешния ден, разгласи преди дни министърът на образованието и науката Красимир Вълчев. Очаква се първокласниците да са към 75 хиляди, оповестиха още от просветното ведомство.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР