Все повече турски туристи искат да посетят България. Това е

...
Все повече турски туристи искат да посетят България. Това е
Коментари Харесай

Турски туроператори с интерес към български курорти


Все повече турски туристи желаят да посетят България. Това е мнението на туроператори от южната ни съседка, които са на посещаване във Варна. Специално за тях беше проведен и информативен тур с посещаване на курорти за целогодишен туризъм, както и на исторически забележителности по Черноморието. От доста години туристите от Турция посещават най-вече зимните ни курорти. Расте обаче и ползата към Черноморието ни.

" България става все по-популярна на турския пазар, тъй като той се е наситил от летния туризъм, който оферират Анталия, Мармарис и турците търсят нещо друго, в Бурса има една огромна общественост от български изселници, които наброяват може би над половин милион. Голяма част от техните наследници към този момент нямат връзка с България и демонстрират действителен интерес ", съобщи Юлиан Бонев, член на УС на Варненската асоциация на туристическите организации.

Неждет Хамзаоглу е от Бурса и повече от 20 години се занимава с туроператорска активност.

" Днес бях в Кранево. Видях хотел доста над моите упования, с доста високо качество, с усмихнати хора. Този плаж го няма на никое място в Турция, този пясък. Според мен този край тук - приказвам за Варна и района, Бургас и Созопол не вършат реклама в Турция за тези курорти ", добави Неждет Хамзаоглу, туроператор.

Срещата във Варна е резултат от дългогодишно партньорство сред български и турски туроператори и хотелиери.

" Туроператори споделиха, че има интерес от страна на турци, които имат предпочитание да посетят нашето Черноморие, само че за жалост нямат задоволително информация. Това ни наведе на мисълта да организираме подобен инфотур. Те са към този момент трети ден във Варна. Естествено не може да се види всичко, само че успяхме да подчертаваме на най-интересните места - и Аладжа манастир видяха, и Археологическия музей. Нощният живот им е доста значим ", добави Павлин Косев, ръководител на Варненската асоциация на ресторантьорите и хотелиерите.

" От турска страна до България на всички места има построени автомагистрали и в границите на два-три часа можете да дойдете до българската граница, за три часа от Бурса ", разяснява Юлиан Бонев, член на УС на Варненската асоциация на туристическите организации.

Най-големият проблем, съгласно експертите, са визите за туристите от Турция.

" Адмирираме напъните на държавното управление, с цел да може да се разработят електронните визи, което ще бъде голям тласък за издаването им. Сега се издават в Бурса - имаме консулство в Одрин, Истанбул и Анкара. Отнема повече от 2 седмици, с цел да се издаде една виза ", съобщи Юлиан Бонев.

" Примерно за Гърция един турчин отива на границата до ферибота - на самия ферибот си взима виза ", сподели още Неждет Хамзаоглу, туроператор.

В същото време ползата на българите към турските курорти продължава да е висок, макар че цените за отмора там са се нараснали с към 40 % спрямо минали години. Според експертите това се дължи на високото качество на туристическите услуги в южната ни съседка.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР