Все повече ставатхората, страдащи от паническо разстройство. Всеки, сблъсквал се

...
Все повече ставатхората, страдащи от паническо разстройство. Всеки, сблъсквал се
Коментари Харесай

8 съвета за справяне с паниката


Все повече стават

хората, страдащи от паническо разстройство . Всеки, сблъсквал се с него, знае какъв брой ужасяващи могат да бъдат, както физическите признаци, по този начин и психическите прекарвания. Проблеми като обезсилващо главоболие, дефицит на въздух и ускорено сърцетуптене , вършат даже най-простите ежедневни задания да наподобяват като невъзможни дейности.

При хората без такова разстройство - проблемите с работата, финансите и всеки по-сериозен стрес , могат да доведат до същите признаци и усеща.

Има обаче способи за лекуване и ръководство на това положение.

Експертите дават препоръки за справяне с тревогата по време на паник офанзива:

1. Наплискайте се с вода

Едно от най-лесните неща, които можем да създадем е да потопим ръцете си в студена вода или да наплискаме лицето си с нея. Сензорната стимулация със студена вода оказва помощ за разпръскване от тревожните усеща, които ни превземат и облекчава нарасналите равнища на кортизол .

2. Физическа интензивност и вярно дишане

Когато суматохата ни завладее е мъчно да останем на едно място. Физическата интензивност в подобен миг постоянно оказва помощ за събаряне на тревогата. Не е нужно да вършим някакви комплицирани извършения, задоволително е просто да се раздвижим и да дишаме надълбоко. Правилното и надълбоко дишане е от огромна изгода в такава обстановка. Трябва хубаво да вдишаме и по-късно постепенно да издишаме въздух. След няколко минути тревогата ще намалее.

3. Повтаряне на успокояващи изречения

Заедно с дълбокото дишане, експертите поучават да си повтаряме успокоителни изречения , от рода на: „ Аз съм в сигурност и съм обичан ". Достатъчно е да ги повторим постепенно няколко пъти, с цел да се почувстваме по-спокойни.

4. Позволете си да чувствате тревога

Да, звучи неуместно, само че от време на време колкото повече се борим с суматохата , толкоз по-лошо става, споделят специалистите. Вместо това, би трябвало да признаем, че усещаме безпокойствие и си позволим да се чувствате неловко. Това звучи ужасно, само че тревогата остава закотвена, когато се съпротивляваме на нейното наличие. Тя може безусловно да се движи през нас и отвън нас сега, в който ѝ го позволим.

5.Плачете

Ако ни се плаче, би трябвало да плачем. Изследванията демонстрират, че плачът може да бъде лечебен и постоянно е знак, че има страсти, които би трябвало да бъдат освободени. Често безпокойството е отговор на потисната тъга, изясняват експертите. В този случай, съзнателното ни позволение да поплачем, може да ни предложи катарзиса, нужен за усмиряване на нервната система.

6. Дайте си отмора от обществените мрежи

Хората, страдащи от тревога постоянно се усещат претрупани от информация. А обществените мрежи спомагат за това. И ни карат да гоним постигането на един идеален облик, който не съществува в действителността. Друга пагубна тяхна функционалност е даването на неверна информация от време на време. В това число и такава, обвързвана с

тревожните разтройства, от които страдаме . Специалистите считат, че въпреки всичко присъединението към групи за справяне с казуса в интернет, от време на време ни оказват помощ да не се усещаме сами в борбата

с това положение.

Свързани публикации.. 5 ефикасни йога пози против тревога и стрес. Йога със Стела Колева 0 Кога тревогата става болест? 0 Социална тревога – по какъв начин да се оправим с нея? Модерна логика на психиката с Анна Тодорова 0

7. Не мислете за признаците

На процедура е доста мъчно да го

реализираме, защото те са най-плашещата част от обстановката. Звучи мъчно, само че работи. В наша помощ в подобен миг е броенето или фокусирането върху разнообразни цветове. Това ще разсее вниманието ни и ще понижи дистреса.

8. Напишете проблемите си

Специалистите настояват, че в случай че напишем страховете, които ни тревожат в миг на суматоха на един лист, това работи като терапия за безпокойството. Тъй като по този метод по-лесно можем да забележим дали тези страхове са действителни или ирационални(каквито са в множеството случаи).

Паническото разстройство е тип обезпокоително разтройство , състоящо се от

повтарящи се епизоди на натоварен несъизмерим боязън, суматоха или безпокойствие, наречени под паника офанзиви . Симптомите по време на паническите офанзиви включват: възприятие, че нещо неприятно има да се случи, предпочитание за бягство (свързано с прилив на адреналин),

чувство, че губиш надзор,

полудяваш или

умираш, възприятие за недействителност (деперсонализация), промени в сърдечната активност или пулса, дефицит на въздух, замаяност и други

Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР