Все повече става ясно, че няма друга добра алтернатива за

...
Все повече става ясно, че няма друга добра алтернатива за
Коментари Харесай

Караниколов: Това, което пречи на всички страни на Балканите, е липсата на свързаност


Все повече излиза наяве, че няма друга добра опция за нашия район, с изключение на свързаността, инфраструктурното развиване и европейската вероятност на страните. Това съобщи министърът на стопанската система Емил Караниколов на интернационалния конгрес „ Инфраструктура за напредък “, съобщи кореспондент на БГНЕС.

На политическо равнище ние направихме доста. В София започваме значимия спор за източниците и механизмите на финансиране – без тях всичко ще остане като единствено положително благопожелание. На Балканите и Европейски Съюз е необходим стратегически капиталов проект за района. План, който ще сплоти ресурсите, тъй че най-важните планове за съгласуваност и напредък да се осъществят. Време е за хибридното финансиране, като слага фокус върху синергията сред Фонда за стратегически вложения, европейските средства и ресурсите на националните банки за развиване, акцентира Караниколов.

Да създадем и да стартираме да строим, тъй като инфраструктурата е кръвоносната система на стопанската система, а шерването на риска и съчетаването на капиталовите запаси, усилва уговорките за триумф у всички, сподели още министърът на стопанската система. Той добави, че би трябвало да се даде подтик за съгласуваност на страна с страна, бизнес с бизнес, човек с човек. „ Това, което пречи на всички страни на Балканите, е неналичието на съгласуваност сред нас – по-добри пътища, жп инфраструктура, газова и електрическа връзка. Това е от основно значение за благосъстоянието на хората и развиването на района ”, означи още Караниколов. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР