Все повече собственици на хотели в Банско избират да предлагат

...
Все повече собственици на хотели в Банско избират да предлагат
Коментари Харесай

Все повече хотели в Банско избират храни от региона за гостите си

Все повече притежатели на хотели в Банско избират да оферират на гостите си хранителни артикули, създадени от района. Кампанията на Българска национална телевизия 2 " Купувам българско " и самодейността, която събра на кръгла маса в курорта напролет производители и хотелиери, сподели своя резултат. Защо хотелиери от Банско избраха да оферират на гостите си млечни козе артикули, вижте в репортажа на Елена Чимева и оператора Иван Терзиев.

Банско

Иван Мутафчиев отглежда към 240 кози и ярета в региона на Банско. Тази година е създал над 1 звук био козе сирене и мляко. Разказа, че съвсем всичко е съумял да продаде на магазини, заведения за хранене и хотели. А количествата сирене, които са му останали, към този момент са контрактувани. Ива и Александър Иванови ръководят хотел в курорта, поръчали са от неговото сирене за гостите, откакто посетили фермата.
Ива Иванова: " Знам какво предлагам, знам от кое място идва и знам качеството на продукта. Аз персонално имам наследник на 2 години, който съм захранила с това сирене, и съм доста горда и удовлетворена. Много се надявам да има от ден на ден и повече български производители, тъй като, качеството е необикновено. " Иван Мутафчиев, производител на козе сирене: " Ние би трябвало да държим на българското на първо място тъй като е създадено в България. Истински е. Пресен е. Хубав е и първокласен и по тази причина хората съгласно мене би трябвало да си взимат колкото се може повече български артикули. "
Семейство Иванови посрещат най-вече непознати туристи в хотелския комплекс - англичани, румънци, гърци и малко българи. Не пропущат да организарат за гостите един път седмично българска вечер с гозби.
Ива Иванова - шеф на хотелски комплекс: " Предлагаме от ден на ден и повече локални артикули като локалните ястия, които бабите са приготвяли преди време, меса, сирена, домашни виновност. Нашата цел на довечера е най-много от продуктите и нещата, които бъдат изложени, да бъдат локални производства. "
Производителят на млечни козе артикули признава, че вследствие на акцията " Купувам българско " поръчките за сирене и мляко са зачестили, както и ползата от хотелите към българските храни.
Иван Мутафчиев: " Много добре е да се вършат такива акции и сполучливи акции. И всяка реклама е добра. " Ива Иванова: " Местното произвеждане съгласно мене в пъти по-добро от това, което можем да си купим от външни производители. "
90% от храните и част от напитките, които ще оферират семейство Иванови на своите посетители през новия зимен ски сезон в Банско, са от локални производители.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР