Все повече се говори в света, че трябва да се

...
Все повече се говори в света, че трябва да се
Коментари Харесай

Президентският съветник: Бойните действия в Украйна трябва да спрат и да започнат преговори

Все повече се приказва в света, че би трябвало да се положат старания за мир във връзка с Русия. Така че мнението на българския президент въобще не е толкоз изолирано, колкото се показва. Друг въпрос е какво господства в медийното пространство. 

Това разяснява пред Нова тв проф. Александър Маринов, консултант на президента. 

Ясно е, че има риск от ескалация на напрежението. Това го споделят авторитетни военни и политически фактори от Запада. Явно е, че би трябвало да се мисли по какъв начин тази война ще завърши, уточни той.

Има прецеденти от друг вид. И до ден сегашен по света има окупирани територии, които не принадлежат на страните, които са ги окупирали. Трябва да се спрат военните дейности - това е значимо, уточни той.

Путин да се отдръпна с бойците си от Украйна - по този начин наподобява успеха от позиция на самата Украйна. Но в тази война взе участие и Русия. И защото нито една от двете не може да надделее, би трябвало да се договаря. Българската позиция - ние не можем да предпишем излаз от обстановката, само че можем да заемем позиция, че военните дейности не трябва да ескалират, уточни той.

България дава знак, че войната би трябвало да бъде прекъсната. Първо като се спрат военните дейности и по-късно като се договаря. Прекратяването на бойните дейности значи да се спре стрелбата. А кой какво ще получи, ще се реши на договарянията. По света има разнообразни отзиви по въпроса с тази война, разяснява съветникът. 

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР