Все повече се говори в обществото за падане на сегашната

...
Все повече се говори в обществото за падане на сегашната
Коментари Харесай

Ако има избори днес, кой ще управлява? Сегашната коалиция би ли била на власт?

Все повече се приказва в обществото за рухване на сегашната власт. Ако това се случи, Кирил Петков и обединението към него биха били най-бързо падналата под натиска на обществото изпълнителна власт.

Какво обаче ще се случи в случай че държавното управление падне?

Като максимален печеливш от предварителни избори наподобява Бойко Борисов и неговата партия ГЕРБ. Въпреки това, те към момента не могат да акумулират очевидно нарастване на поддръжката, само че пък и не губят. Ако се доверим на скорошната социология на " Тренд ", максимален губещ са Политическа партия и Има Такъв Народ, а електоратът, който освобождават, се взима от " Възраждане " и новата партия на Янев.

На първо място, в случай че има избори през днешния ден, дали сегашните ръководещи биха запазили властта си? Отговорът е изрично не. Четворната коалиция би по-малко от 100 депутати. За да запазят властта си, сегашната колаборация ще би трябвало да притегли и пети детайл към себе си, да вземем за пример " Възраждане ".

Има ли по какъв начин някогашните ръководещи от ГЕРБ да се върнат на власт. Като техен най-логичен сътрудник във властта наподобяват десните от Демократична България. Но двете обединения не са задоволителни. Ако към тях се прибавят и десните от Политическа партия, сметката излиза, само че сходна коалиция наподобява доста мъчно осъществима.

Хубавата вест е, че проруска коалиция от партии, които намерено поддържат политиката на Путин и оправдават дейностите му в Украйна, мъчно биха образували ръководство. На този стадий не им доближават към 10 депутатски стола.

Коалиция на ГЕРБ с ветрило от патриотични партии с поддръжката на Движение за права и свободи е способна да вземе властта, само че тогава също ще би трябвало да се допусне присъединяване на извънредно проруски планове като " Възраждане " или групировката на Янев.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР