Все повече са настанените в болница в следствие на COVID-19.

...
Все повече са настанените в болница в следствие на COVID-19.
Коментари Харесай

Болниците срещу вируса: Все повече пациенти - ще издържи ли системата на четвъртата вълна?

Все повече са настанените в болница в резултат на COVID-19. В най-голямата незабавна Болница пациентите са 140. От тях 26 са в тежко положение в интензивно поделение. Свободните кревати са 96, от които единствено 5 в реанимация.

4609 пък са съгласно данните на портала – с близо 40 души повече единствено денонощие. Като от тях 373 са в интензивни отделения.

Снимка: bTV

Почти всички Коронавирус кревати в плевенската болница " Доктор Георги Странски " към този момент са запълнени. По думите на лекар Венцислав Грозев всички настанени са в приблизително към тежко положение.

„ Имаме много пациенти, над 80 са сега. Въобще не е леко. Ако нещата не престават по този метод ще става и по-тежко. Ще създадем всичко допустимо да осигурим опция за всички пациенти, които имат потребност от помощ “, Д-р Венцислав Грозев: Хирург в УМБАЛ " Д-р Георги Странски ".

14 от Коронавирус пациентите са на интубация.

Снимка: bTV
От общо 96 Коронавирус кревати в Столичната инфекциозна болница половината са заети. Д-Р Трифон Вълков успокоява, че заплаха от липса тук-там към този момент няма.

„ Броят на новорегистрираните случаи се усилва, само че се разкриват от ден на ден и повече кревати, тъй че не мога да кажа, че има сериозен или тежък напън в болничното заведение. “

Почти всички настанени в болничното заведение са с „ Делта “ разновидността на вируса. Сред най-честите признаци са главоболие, температура и болки в мускулите.

„ Не мога да кажа, че клиниката на тези заболели, които сега лежат, е по-тежка от тази на предните талази “, сподели доктор Трифон Вълканов, инфекционист в СБАЛИПБ " Проф. Иван Киров ".

В тази заран по bTV вирусологът професор Радостина Александрова предизвести:

“Хората, инфектирани с новия вид „ Делта “ имат и 2 пъти по-висок късмет да попаднат в болница. А хората, които са умряли през последното денонощие, не са се заразили преди 2-3 дни, а преди 2-3 седмици- това е много притеснително. “

И напомни, че „ Делта “ се предава и доста по-лесно.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР