Все повече породисти кучета, претърпели инциденти се изоставят в София.

...
Все повече породисти кучета, претърпели инциденти се изоставят в София.
Коментари Харесай

Все повече кучета се изоставят в столицата

Все повече породисти кучета, претърпели произшествия се изоставят в София . Най-често това са немски овчарки и питбули. Това демонстрира разбор на общинското сдружение " Екоравновесие ". Директорът Веселин Асенов поучава в случай че намерим изгубено куче с микрочип – да се обърнем към ветеринар, с цел да бъде обяснен притежателят.

Той уточни, че най-често това се случва в регионите Витоша, Овча купел и Панчарево.



" Почти сме се справяли с казуса с бездомните животни, само че продължава изхвърлянето на нежелано потомство на некастрирани домашни любимци и то породи. При нас породистите кучета са най-вече кучета, взели участие в произшествия и не са подобаващи за осиновяване ", разясни Асенов.

Ако забележим изгубено куче, специалистът поучава да се обърнем към ветеринар: " Всеки един ветеринарен доктор има достъп до осведомителната система на Българска организация по сигурност на храните, където би следвало всяко едно куче да бъде записано - без значение то дали е домашно или безстопанствено ".

Питбулът, който през вчерашния ден нахапа мъж в София е настанен в подслон на общинското сдружение и по всяка възможност той няма да бъде върнат на стопанина.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР