Все повече общини ще предлагат инфраструктура за зареждане на електромобили(снимка:

...
Все повече общини ще предлагат инфраструктура за зареждане на електромобили(снимка:
Коментари Харесай


Все повече общини ще предлагат инфраструк


Все повече общини ще оферират инфраструктура за зареждане на електрически автомобили
(снимка: CC0 Public Domain)

Електромобилите са непрекъснато из заглавията на софтуерните медии, само че към момента не са всеобщо средство за напредване. Нови и нови модели се появяват на всяко автомобилно ревю. И въпреки всичко продажбите не са толкоз, колкото на производителите им се желае. Изключение вършат единствено някои пазари като Норвегия, където електричеството е най-вече от ВЕИ и придобиването на кола с ДВГ е към този момент по-скъпо от пазаруването на електрически автомобил.

Фактори на пазара

Основна причина автомобилните производители да основават от ден на ден нови електрически модели са затягащите се регулации по отношение на нездравословните излъчвания. С ДВГ, даже и от най-ново потомство, въпреки всичко се отделят нездравословни газове. А законодателството в множеството страни става все по-нетолерантно към замърсяването.

Локалните правила на някои градове също имат принос. Париж, да вземем за пример, изисква влизането в централната градска част да се случва единствено с напълно екологично транспортно средство. Това може да е електрически скутер, е-велосипед или електрическа кола. Останалите просто нямат достъп. Все повече градове подхождат по подобен метод.

От друга страна, електрическите автомобили оферират някои огромни улеснения при шофиране. Тези коли са по-тихи. Вътре в тях има по-малко движещи се елементи, т.е. по-малко са нещата, които могат да се повредят изведнъж, поради изхабяване или отмалялост на материала.

Общата цена на владеене е ниска. Зареждането на колата вкъщи, даже при покачващите се цени на електричеството, към момента е по-икономично решение в дълготраен проект спрямо целия боеприпас от горива, масла, филтри, ремъци и други, които притежателят на ДВГ-автомобил би трябвало да купува, с цел да обгрижва возилото си.

Ограничения

Ограниченията, несъмнено, също не са малко. Пробегът е това, което най-вече безпокои водачите. Някои от новите модели дават обещание по над 600 километра, само че това се реализира в идеални условия. В действителността доста водачи на електрически автомобили имат терзания да си пуснат климатик, да вземем за пример, с цел да не се окажат изоставени „ измежду път ”.

Местата за зареждане към момента са малко. Това изисква от всеки човек да възнамерява деликатно маршрута си, съобразявайки се къде по трасето си ще стопира за зареждане и какъв брой време престой ще има там. Няма я свободата и гъвкавостта да тръгнеш „ накъдето ти видят очите ”, както някои хора обичат да вършат през почивните си дни.

Към всичко това би трябвало да се има поради и евентуалният проблем с подмяната на батериите, когато техният витален път завърши. Този миг може да настъпи много по-рано, в сравнение с ни се желае – и преди да сме подготвени да го посрещнем финансово. Свидетелство за това бе неотдавнашен случай, при който притежател на Tesla взриви колата си, тъй като батериите ѝ се оказаха със срутен потенциал единствено няколко години след закупуването на возилото.

Прогноза 2022

Е, добре, в последна сметка какво следва за света на електрическите автомобили през 2022 година?

Можем да чакаме много нови модели да се появят на пазара. Всички огромни марки към този момент имат някаква разработка на електрически автомобил. Някои имат цяла палитра от подготвени модели, други едвам в този момент създават „ електрическите ” си серии, само че ето, че даже Dodge се помири с посоката, в която се движи автомобилният свят, и се зае с електричеството.

[related-post]

Надпреварата за по-дълъг пробег непрекъснато ще ни засипва с нови и нови върхове и водопад от числа.

Все повече градове ще приложат една или друга форма на поощрение. Безплатното паркиране в градските центрове е най-популярният тласък за локалните управляващи, само че могат да се предложат и други улеснения.

Все повече общини ще оферират инфраструктура за зареждане. Тези градски управляващи, които желаят да подтикват навлизането на електрическите автомобили, работят по планове като да вземем за пример съоръжение на осветителните стълбове с технология за зареждане на електрически автомобил.

Все още притежаването на електрически автомобил ще изисква деликатно и положително обмисляне на пътуванията. Това, в последна сметка, не е чак толкоз неприятно. Освен, че оказва помощ на лидера да си почине от шофирането, сходно обвързване може да ни даде опция да свършим някаква работа по време на пътуването, да се отбием при познати или родственици, живеещи в град по маршрута, да се отклоним към някоя локална забележителност.

Нуждата да се стопира за презареждане по продължение на маршрута може да се преглежда и въпреки това – това е опция за бизнес за някои снабдители на услуги. Тези, които предложат крайпътни местоположения за презареждане, могат да съчетаят това с предложение на благоприятни условия за хранене, извършване на покупки, даже атракциони.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР