Все повече млади момичета вземат лекарства за диабетици, за да

...
Все повече млади момичета вземат лекарства за диабетици, за да
Коментари Харесай

Опасно у нас: Млади момичета правят клипчета и взимат лекарства, които не са им изписани, за да отслабнат

Все повече млади девойки вземат медикаменти за диабетици, с цел да отслабнат бързо. В обществените мрежи е цялостно с клипове, показващи използване даже на инсулин.

Проблемът става все по-осезаем и в различен аспект – изчерпват се лекарства, които са извънредно значими за страдащите от диабет. Това се случва, макар че въпросните медикаменти се продават единствено с рецепта.

В обществените мрежи видеата, на които се вижда по какъв начин млади дами се пробват да се отърват от непотребните килограми посредством медикаменти, натрупат от ден на ден гледания и почитатели. Вече практикуващите рисковата " мода " дават и указания.

Моника Георгиева се занимава от 18 години с лека атлетика. Има десетки трофеи и медали от  държавни шампионати. Сега е фитнес инструктор и треньор.

" За мен, всичко което се реализира бързо, от през днешния ден за на следващия ден, е съдбовно за тялото. И тези нови трендове със неразрешени добавки и не по наставление са нездравословни. Те са за момента. Получаваш бърз резултат, само че не и дългогодишен ", споделя Моника пред NOVA.

Коментарът на медиците: потреблението на медикаменти, предопределени за диабетици, като средство за намаляване е рисково.

" Често се следи гадене, липса на вкус и повръщане. Хипогликемията е незабавното положение. При внезапен срив на кръвната захар пациентът може да стигне до хипогликемична кома. Ако в този миг караме, да вземем за пример, това може да ни коства доста ", споделя ендокринологът доктор Ренета Гонгалова.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР