Все повече млади лекари и се връщат да работят в

...
Все повече млади лекари и се връщат да работят в
Коментари Харесай

Лекари се завръщат в болница в Гоце Делчев, но нямат пространство да работят

Все повече млади лекари и се връщат да работят в многопрофилната болница " Иван Аскендеров " в Гоце Делчев. Макар лечебното заведение да е актуализирано и с съвременна здравна инсталация, за експертите липсва пространство, защото в досегашните здания са обединени няколко отделения.



От многопрофилната болница са намерили половинчато решение - през 90-те години е стартират градеж на нова постройка, който обаче и досега стои незавършен.

Имаме желание и предпочитание този план да се осъществя до дъно. Тази постройка е издигната в края на 90-те години със средства от Иван Аскендеров. 1996-1998 година са правени нови опити да бъде приключена тази постройка, която е немалка - към 12 000 квадрата, с концепцията да се дават по-добри условия за пациентите, изясни пред Българска национална телевизия „ Денят стартира “ доктор Петър Филибев – шеф на МБАЛ – " Иван Скендеров " – Гоце Делчев.

През последните две години и половина в болничното заведение се следи завръщането както на млади лекари, по този начин и на пациенти, на които към този момент не им се постанова да вървят до Разлог или Сандански. Пациентите са се нараснали три пъти, посочи шефът на МБАЛ " Иван Аскендеров ".

Създали сме екип от експерти и положителни хора, с които сътворяваме положителни условия за лекуване на пациентите. Това го демонстрира и увеличеният брой пациенти, които избират да се лекуват в нашата болница, разяснява още той.

Младите фрагменти се завръщат, защото в общината тече стратегия за приключили медицина, която им обезпечава стипендия. Подобряването на материалната база и изискванията на труд в болничното заведение също притегля лекарите назад в лечебното заведение.

Успяхме да притеглим и експерти от други градове на страната, с цел да можем да мотивираме и младите сътрудници да се върнат, с цел да черпят опит, изясни доктор Петър Филибев.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР