Все повече млади хора живеят в градска среда, водят активен

...
Все повече млади хора живеят в градска среда, водят активен
Коментари Харесай

BMW X2 търси млади на възраст и по дух хора

Все повече младежи живеят в градска среда, водят деен метод на живот и са съвършено свързани с цифровия свят. При избора си на автомобил те биха избрали прочувствен кросоувър. Именно за тези младежи компанията BMW пусна на пазара новия стилен кросоувър Х2, който направи своята премиера и у нас. Но освен младите на възраст хора са целевата група на новия модел, написа Монитор.

Той е ориентиран и към хората, които въпреки и с прошарени коси, към момента пазят в себе си младежкия дух и не биха се поколебали да се качат в съвременен и трогателен автомобил. Първото BMW Х2 е атрактивно и сграбчва вниманието с ярките си цветове и свежата визия, която разчупва стандартите в сегмента и внася едно изцяло ново измерение на насладата от шофирането.
 Емблемата на задната колона прави отпратка към класическите спортни купета като 2000 CS и 3.0 CSL.
Емблемата на задната колона прави отпратка към класическите спортни купета като 2000 CS и 3.0 CSL.
BMW X2 комбинира суровите гени на характерен SUV със спортния дух на купе. Новият модел притегля погледите с атлетичния си дизайн с къси надвеси, правоъгълни арки на калниците, висок челен похлупак и остри странични прагове. Силно усещане прави новата двойна бъбрековидна радиаторна решетка, която към този момент е хексагонална и е с обърната форма, като се уголемява в долната си част. От двете страни на решетката са позиционирани тесните фарове, наподобяващи присвити очи на див звяр, които опционално могат да бъдат изцяло светодиодни.
Предната маска е комбинирана с голям въздухозаборник в бронята.
Арките на колелата са съществено раздути, а линията на прозорците прави извивка в региона на задните колони. Малкият заден прозорец е затрупан със моден спойлер, а необятните плещи са подчертани от продълговатите L-образни светлини и присъщите ауспухови накрайници. Допълнителният пакет M Sport включва аеродинамичен бодикит и 19-инчови алуминиеви джанти, вместо общоприетите 17-инчови. Предлага се и офроуд пакет M Sport X с по-изразени характерности за всички пътища. BMW X2 е стилен модел с дължина 4,36 метра, ширина 1,82 метра, височина 1,53 метра и междуосие 2,67 метра. Това е най-малкият кросоувър на BMW, основан на платформата на модела X1 и също като него е с напречно ситуиран мотор.

 Централният панел е ориентиран към лидера, а най-отгоре е 8,8-инчовият екран на системата iDrive.
Централният панел е ориентиран към лидера, а най-отгоре е 8,8-инчовият екран на системата iDrive.
Преди всичко връзката с BMW X1 се вижда в интериора, който е завършен най-вече с хоризонтални линии, а в салона има доста сребристи и алуминиеви елементи. Компактният волан с три спици е многофункционален и обшит с приятна на досег кожа, а в региона на захващане с ръцете е удебелен. Циферблатите на приборите са украсени със сребърни обръчи. Цветният екран на бордовия компютър се намира в средата. В листата с вариантите има система за планиране на най-важните данни върху предното стъкло. Централният панел на BMW X2 е обичайно извърнат към лидера. Още в базовата версия има
6,5-инчов екран на мултимедийната система iDrive,
а в по-високите версии той е с размер 8,8 инча. Работата с менюто на системата се реализира благодарение на кръговиден джойстик на централния тунел. Бутоните на аудиосистемата и климатроника са малко и са отделени един от различен, като са подредени рационално и с тях се борави доста интуитивно. Кормилната колона се контролира по височина и в дълбочина.

 На втория ред седалки има задоволително място за краката и главите, само че ще е по-удобно за двама пасажера.
На втория ред седалки има задоволително място за краката и главите, само че ще е по-удобно за двама пасажера.
Седалките на първия ред са много еластични, като имат добра странична опора. Пакетът M Sport включва спортни седалки и волан. Позицията на седене е малко по-ниско, в сравнение с в X1, което придава по-спортен нюанс на Х2. Шофьорът и пасажерът на предната седалка са разграничени от високия тунел на трансмисията. Ръчната спирачка е електромеханична и лишава по-малко място от общоприетия лост, което разрешава да се усили размера на подлакътника с кутия вътре. Вторият ред седалки в BMW X2 е ситуиран малко по-високо от първия. Има задоволително място за краката, само че пасажерите с височина над 180 см почувстват известна липса на пространство над главите си. Салонът откъм гърба не е прекомерно необятен, по тази причина в него е по-удобно за двама пасажера. Обемът на багажника е 470 литра в обикновено положение и 1355 литра със сгънати задни седалки. Багажната врата може да бъде допълнена с електрическо задвижване със сензорно отваряне.

 В багажника с размер 470 литра има двойно дъно, а капакът се отваря с електрическо задвижване.
В багажника с размер 470 литра има двойно дъно, а капакът се отваря с електрическо задвижване.
За задвижването на новото BMW X2 в началото се оферират два бензинови и три дизелови мотора. Първият е 1,5-литров 3-цилиндров бензинов турбомотор със 140 к.с. в моделите X2 sDrive18i и X2 xDrive18i, който общоприетоо е комбиниран с 6-степенна ръчна скоростна кутия. По-големият е 2,0-литров 4-цилиндров бензинов турбомотор с мощ 192 к.с. в моделите X2 sDrive20i и X2 xDrive20i. Двигателят се комбинира със
7-степенна автоматизирана трансмисия Steptronic с два съединителя.
Дизеловите мотори са три версии на 2,0-литровия 4-цилиндров мотор. Най-малката е с мощ 150 к.с. във разновидностите X2 sDrive18d и X2 xDrive18d, следва моделът X2 xDrive20d с мощ 190 к.с., а най-големият вид X2 xDrive25d разполага с 231 к.с. Двата последни мотора серийно са оборудвани с интелигентното задвижване на четирите колела xDrive и 8-степенна автоматизирана трансмисия Steptronic. Новото BMW X2 към този момент се продава при дилърите на марката у нас. Цената на модела стартира от 64 100 лв., което е напълно малко повече от Х1.

 Двойното задвижване от системата xDrive усъвършенства сцеплението и подтиква към спортно шофиране.
Двойното задвижване от системата xDrive усъвършенства сцеплението и подтиква към спортно шофиране.
На първия тест, извършен у нас, акцентът беше върху модела BMW X2 xDrive20d, който се чака да бъде най-продаван в България. Той се задвижва от оптималния във връзка с динамичност и спестовност на гориво 2,0-литров 4-цилиндров турбодизелов мотор с мощ 190 конски сили. Двигателят е доста по-динамичен, в сравнение с в по-тежките кросоувъри на BMW и форсира Х2 от място до 100 км/ч за 7,7 секунди. Максималната двигателна сила от 400 Нм е налична в интервала от 1750 до 2500 оборота, което е изцяло задоволително освен за пъргавия спринт от място, само че и за бодрото ускоряване при изпреварване с лимитирана видимост. Новото BMW X2 xDrive20d се комбинира единствено с 8-степенната автоматизирана скоростна кутия на Aisin, който превключва бързо и гладко. Освен това моторът е доста пестелив и в града разходът не надвишава 6 л/100 км, а на извънградско може да падне до фантастичните 4,3 литра на 100 км.

 Колата реагира бързо и навръх реакциите на лидера, като му дава опция да има цялостен надзор.
Колата реагира бързо и навръх реакциите на лидера, като му дава опция да има цялостен надзор.
За по-добра динамичност на пътя, моделът BMW X2 xDrive20d M Sport е оборудван серийно с М-спортно окачване с по-стегнати пружини и амортисьори, както и снижено окачване с 10 мм, което се предлага по избор. С опционалната система за динамичен надзор на амортисьорите, настройките на окачването се управляват още по-индивидуално по отношение на изискванията. Благодарение на опционалната кормилна система M Servotronic с електрически усилвател и по-къса кормилна рейка,
колата реагира бързо и навръх реакциите на лидера,
като му дава опция да има цялостен надзор над автомобила. Ако изберете състезателен режим, кормилото е още по-прецизен, ръководството е непосредствено, а при високи скорости става прелестно тежък и компактен. Благодарение на задвижването на четирите колела от системата xDrive, новото BMW X2 е доста уравновесено на пътя, а положителното сцепление с настилката разрешава и по-спортно ръководство. Центърът на тежестта на новото X2 е по-нисък от този на X1, а окачването е малко по-твърдо, тъй че управляемостта е съвсем на равнището на хечбек. Комфортът на пътешестване може да се усъвършенства с опционалните адаптивни амортисьори.

 Под капака на BMW X2 xDrive20d има 2,0-литров 4-цилиндров турбодизелов мотор с мощ 190 к.с.
Под капака на BMW X2 xDrive20d има 2,0-литров 4-цилиндров турбодизелов мотор с мощ 190 к.с.
BMW X2 xDrive20d M Sport
2,0-литров 4-цилиндров турбодизелов мотор
8-степенна автоматизирана скоростна кутия
190 к.с. оптималната мощ при 4000 об/мин
400 Нм въртящ миг при 1750-2500 об/мин
7,7 секунди ускоряване от 0 до 100 км/ч
221 км/ч оптималната скорост
4,6 л/100 км междинен разход на гориво
121 г/км излъчвания на СО2
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР