Все повече млади българи, получили в чужбина солидно образование, но

...
Все повече млади българи, получили в чужбина солидно образование, но
Коментари Харесай

Защо българин, живеещ в Англия, категорично не желае да се завърне в родината ни

Все повече млади българи, получили в чужбина солидно обучение, само че не успяли да намерят подобаваща работа по специалността си изявяват предпочитание да се върнат в родината си, примамени от ясно открояващия се в последно време стопански напредък, намаляващата безработица и засиленото търсене на високообразовани млади експерти. Но не всички са настроени на такава вълна, изключително тези, които към този момент са се устроили на прилична работа, основали са семейство и водят спокоен живот като „ бели хора “. Такъв е Антон Йорданов, живеещ към този момент 10 години в Англия, който изрично не желае да се завърне в България.

За него рискът да попадне във водовъртежа на непредвидима политическа и икономическа неустойчивост е напълно действителен. Особено го отблъсква ширещата се на всякакво равнище корупция, вопиющата безотговорност и невъзможността да надскочи ниския витален стандарт. Той изпитва възприятие на позор като българин от невъзможността или нежеланието на страната да се оправи с многочислените недъзи, тъй че действително да подтиква връщането в страната на големия брой българи, трансформирали се в стопански имигранти.

Младият мъж не се надява, че с почтен труд в България може да реализира естествените си човешки фантазии. Завърнал се, какъв жител на Европейския съюз би се чувствал освен това състояние? Оттук идва и безапелационното му отричане на Европейски Съюз – като тромава, бюрократична и монополистична организация и напълно позитивното му мнение по отношение на излизането на Обединеното Кралство от Европейски Съюз.

Вижте още:

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР