Все повече компании закупуват с грижа за околната среда 100%

...
Все повече компании закупуват с грижа за околната среда 100%
Коментари Харесай

DB Cargo България получи удостоверение за зелена енергия от ЕНЕРГО-ПРО Енергийни Услуги

Все повече компании закупуват с грижа за околната среда 100% електрическа енергия от възобновими източници за своите потребности. В края на месец януари ЕНЕРГО-ПРО Енергийни Услуги връчи уверение за 100% зелена сила на DB Cargo България, благосъстоятелност на Deutsche Bahn AG. Компанията предлага услуги в областта на железопътния превоз.

„ Железопътният превоз на товари щади околната среда, тъй като работи с електрическа сила, за разлика от другите типове превоз. Решението ни да използваме напълно зелена сила за нашите товарни действия е още една стъпка за реализиране на стабилно развиване на българския и европейския железопътен превоз " - съобщи инженер Любомир Гарчев - Изпълнителен шеф на DB Cargo България.

DB Cargo България се стреми към понижаване на въглеродните излъчвания и към съкращаване на шума в транспортната си активност. Същевременно компанията работи интензивно с цел да върне по-голямата част от употребяваните материали и запаси назад в цикъла на приложимост, като по този метод усилва равнището на преработване.

„ ЕНЕРГО-ПРО поддържа екологичното произвеждане на електрическа енергия и потреблението й във всички сфери на бизнеса. Компанията работи интензивно за постигането на избран дял на силата от възобновими източници в общото произвеждане на електрическа енергия за възстановяване на климата и ограничение на нездравословните излъчвания в атмосферата. " - сподели при връчването на удостоверението Боян Кършаков, шеф на ЕНЕРГО-ПРО Енергийни Услуги.

Удостоверенията за зелена сила се базират на съществуващи Гаранции за генезис, издадени от Агенция за стабилно енергийно развиване, които са благосъстоятелност на ЕНЕРГО-ПРО Енергийни Услуги. Те имат неповторим номер, избран период на годност и се водят в обществен указател, който е със свободен достъп и се намира на интернет страницата на компанията.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР