Все повече компании у нас въвеждат 4-дневна работна седмица. Според

...
Все повече компании у нас въвеждат 4-дневна работна седмица. Според
Коментари Харесай

Все повече компании у нас въвеждат 4-дневна работна седмица

Все повече компании у нас вкарват 4-дневна работна седмица. Според синдикатите по този начин се реализира баланс сред професионалния и персоналния живот.

„ В подобен смисъл, една такава съкратена работна седмица би била добре за всеки българин, само че дали е допустимо такава седмица да се случи за всеки един - това е спомагателен въпрос, тъй като не във всяко произвеждане може да има подобен тип образуване на работното време ”, разяснява Величка Микова, стопански консултант към КНСБ.

За хората, които имат потребност да бъдат повече време със фамилията си, по-кратката работна седмица ще им се отрази добре. Но за чиновници, които имат потребност от тясна връзка с сътрудниците си и желаят да се потвърждават, това по-скоро би могло да има противоположен резултат ", изясни Пламен Петров, който работи в компания за образование и развиване на хора и екипи.

„ Поставянето на професионални граници зависи от самите нас, не зависи от нашите ръководители, клиенти. На някои им е мъчно да спрат в рамките даже на 40 часа да работят. И в случай че някой ги ограничи да работят в границите на 4 дни, това по-скоро би имало отрицателен резултат ”, добави Петров пред Нова.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР